Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan ve CHP´den milletvekilliğine hazırlanan isimler arasında bulunan Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;tan aday olacağı şeklindeki haberler büyük merak uyandırmış ve farklı tepkilerle karşılaşmıştı.

Ergenekon´un tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal, avukatları aracılığıyla CHP´den aday olmayacağını açıkladı. Haberlere göre; Ergenekon davasının tutuklu sanığı Haberal, bugün avukatlarıyla görüştü. Haberal, sağlık durumuna ilişkin bilgi verdikten sonra, milletvekilli aday adaylığına ilişkin olarak da görüşlerini açıkladı.
Haberal, CHP´den milletvekili aday adaylığına ilişkin olarak şunu söyledi: "Buradan suçsuzluğumu ispatlayarak çıkacağım. Milletvekilliği dokunulmazlığına ihtiyacım yok. O yüzden milletvekilliği seçimlerinde aday olmayacağım."

Haberal´ın açıklamasının ardından CHP´den Milletvekili aday adayı olmak için müracaat eden çok sayıda isim rahatlamış oldu.


SON DAKİKA


Sabah saatlerinde "Aday değilim" diyen Prof. Dr. Mehmet Haberal, Zonguldak yerine Ankara, Çankaya´dan milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi