TRT Avaz Televizyonu&8217;nun ilgiyle izlenen mutfak programı Batı Karadeniz mutfağını tanıtmak üzere geldiği Amasra&8217;da çekimler yaptı. Safranbolu&8217;dan sonra Amasra ilçesine geçen program ekibi Canlı Balık Restoran&8217;da yöre mutfağını tanıtan ürünler hakkında bilgi aldı. Elif Özçelik Çarıkçı yönetimindeki programda gösterilmek üzere aynı zamanda bölgenin gezip görülebilecek yerleri de kayda alındı.



Genel görüntüler de alındı



Üç bin yıllık geçmişe sahip Amasra&8217;da tarihi ve turistik yerleri de görüntüleyen TRT Avaz mutfak programı yöre mutfağını temsilen Küçük Liman Caddesi üzerinde bulunan Canlı Balık Restoran&8217;da yaptığı çekimde işletme yetkilisi Mete Ayyıldız&8217;dan Amasra usulü balık tava ve meşhur Amasra salatasının püf noktaları konusunda bilgiler aldı.



27 Mart&8217;ta yayınlanacak



Canlı Balık Restoran işletme yetkilisi Ayyıldız ve restoran çalışanları TRT&8217;den gelen ekibe büyük ilgi göstererek, yapılan çalışmalara yardımcı oldu. Programın 27 Mart Pazar günü saat 12.50&8217;de yayınlanacağı belirtildi. Tekrar yayının tarihi ise 2 Nisan cumartesi günü saat 12.35. Program merakla bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi