Zonguldak İl Genel Meclisi İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 12 gündem maddesi görüşülürken, bazı maddeler komisyonlara havale edildi. Toplantı açılış ve yoklamayla başlarken, Mart ayının ilk toplantısının özeti okundu. Gündemin üçüncü maddesi olan İl Özel İdaresi´nde görevli memurların disiplin amirlerini belirlemek amacıyla hazırlanan İl Özel İdaresi Disiplin Amirleri Yönetmelik Taslağıyla ilgili İçişleri Komisyonu´nun hazırladığı 2 nolu rapor oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesi 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu´nun 35. maddesi gereğince, İl Özel İdaresi Teşkilatı, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Taslağıyla ilgili İçişleri Komisyonu´nu hazırladığı 3 nolu rapor oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesi olan, mülkiyeti İl Özel İdaresi´ne ait Kdz. Ereğli ilçesi Keşkek köyü 171 ada 1 nolu parsel içerisinde bulunan mülkiyeti TCDD´ye ait taşınmazın Ereğli ilçesi ile Kandilli arasında yol olarak kullanılması amacıyla TCDD ile Özel İdare arasındı yapılacak protokol ile taşınmazın 15 yıl süreyle, İl Özel İdaresi Kanunu´nun 7/c ile 10/f maddeleri uyarınca kiralanmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık ve Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları 15-8-4 sayılı raporlar oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesi olan, Çaycuma ilçesine bağlı Şenköy köyünde gençlerin futbol oynaya bilmesi için köy tarafından arazi tahsis edildiği belirtilerek, ödeneğin İl Özel İdaresi´nin 2011 yılı Bütçesinde Çaycuma ilçesine ayrılan paydan karşılanarak, söz konusu arazide bir futbol sahası yapılabilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe ile Gençlik ve Spor Komisyonları´nın ortaklaşa hazırladıkları 9-3 sayılı raporu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesi olan, Zonguldak´ta bulunan köylerin evsel atık toplanması, çevresel kirliliğin önlenmesi açısından önem arz ettiğinden, Evsel Katı Atıkların toplanması işinin, İl Özel İdaresi 2011 Yılı Bütçesi´nin ilgili harcama kaleminden, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü harcama kalemine aktarılmasıyla ilgili Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, Çevre ve Sağlık ile Tarım Komisyonları´nın ortaklaşa hazırladıkları 10-11-8-7 sayılı raporlar oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin sekizinci maddesi olan, Yüksek Planlama Kurulu´nun 08.02.2011 tarih ve 2011/2 sayılı kararının 31. maddesindeki içme suyu projelerine ilişkin esas ve öncelikleri başlığının (e) bendinde &[#]8220;Şebekeli içme suyu projelerinde; meskenlerde sayaç kullanımı esas olup, içme suyu tesisleri sulama amaçlı kullanılamaz. Bu konudaki denetim ve yaptırım köy muhtarlarının sorumluluğundadır. İçme suyu tesislerinin işletme maliyetlerinin karşılamak üzere İl Genel Meclisleri tarafından ücret tarifesi belirlenebilir&[#]8221; denilmektedir. Bu nedenle; köylere ait içme suyu bedellerinin teklifte belirtilen tarifler üzerinden fiyatlandırılması hususu Plan Bütçe, Sanayi ve Ticaret Komisyonu´na oy birliği ile havale edildi. Gündemin dokuzuncu maddesi olan, İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. maddesi gereğince, 1 adet mimar, 2 adet topograf, 20 adet memur kadrosu ihdası için düzenlenen 1 Sayılı Memur Kadro İhdas Cetveli sunulurken, Teknik Hizmetler sınıfından 1 adet 8. derece mimar, 2 adet 8. derece topograf ile Genel İdare Hizmetleri sınıfından 10 adet 8. derece ile 10 adet 10. derece memur, kadrolarının ihdasının 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu´nun 10. maddesinin görüşülmesi sırasında, itirazlar yaşandı. AK Parti Gurubu, maddenin kabul edilmesini isterken, CHP Grubu ise, komisyona havale edilmesini istedi. İsimler okunarak yapılan oylamada sonucunda 15 kabul kullanırken, 10 red oyu kullanıldı. 9. madde oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin onuncu maddesi olan, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu´nun 39. maddesi gereğince İl Genel Meclisi´ne sunulan, İl Özel İdaresi 2010 Yılı Faaliyet Raporunun, aynı kanunun 10 maddesinin (a) bendi gereği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 11. maddesi olan, Kdz. Ereğli ilçesi, Ketenciler köyünde yer alan , tapuda 169 ada, 7-8 nolu parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde malikleri tarafından &[#]8220;Tarımsal amaçlı tesis alanı&[#]8221; amacıyla hazırlattırılan, Uygulama İmar Planı´nın onaylanması hususu İmar Bayındırlık, Tarım ve Çevre Komisyonunu havale edildi. Gündemin 12. maddesi olan, Gökçebey ilçesi, Gaziler ve Bodaç köyünde yer alan taşınmazların üzerinde HES binasının bulunduğu alan ile tesise ait açık kanalların bulunduğu alanda malikler tarafından hazırlattırılan, Uygulama İmar Planı´nın onaylanması oy birliği ile İmar Bayındırlık, Sanayi ve Ticaret, Çevre Komisyonu´na havale edildi.
Ardından Valilik tarafından gelen madde oy birliği ile kabul edilirken, bir dahaki toplantının 1 Nisan 2011 tarihinde yapılması karalaştırıldı.
Editör: Pusula Gazetesi