CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpçu, aday belirleme yöntemiyle ilgili olarak Pusula&[#]8217;ya açıklamalarda bulundu.


Turpçu, üyeyle önseçim yapılması fikrini ortaya atan ilk isim olduğunu belirterek, &[#]8220;Önceki genel sekreter görevindeyken de ön seçimi ortaya atan benim. Tabi o günden bu yana Genel Merkezde çok önemli değişiklikler oldu. Çok sağlıklı olmasa da da üye ile önseçim yapılmalıdır. Sağlıksız üye derken aidatını yatırmayan, partiye uğramayan, partinin tüzük ve programını okumayan, partiyle ilişkileri zayıf anlamındadır. Bunlar bazı ilçelerimizde kongreye dönük delegelikleri üzerine apar topar yapılmış üyelerdir&[#]8221; dedi.


Turpçu açıklamalarına şöyle devam etti: &[#]8220;Son dönemlerde ismi milletvekilliğinde geçen bazı arkadaşlarımızın önseçimle ilgili açıklamaları var. Arkadaşlarımızın bazılarının partideki değişiklikler olmadan önceki söyledikleri de ortadadır. Fakat bugünde işin kolayına kaçılıyor. Herkes görmek istediği gibi görüyor. Partideki politikalar değiştiği için zorunlu görenler bu sefer sanki il başkanlığı seçimi olacakmış gibi delegeyle yapılmasını söylüyorlar. Çünkü bu kişilerin merkez yoklamasında şansları sıfır. Biz ne diyorduk; kişinin milletvekili olacağı yada olamaması Genel Merkezlerde Genel Başkanın veya Genel Sekreterin iki dudağının arasında olmamalı diyorduk. Yine şu saate kadar açıklama yapanların arasında üye ile önseçim yapılsın diyenlere rastlamadım. Belediye Başkanımızın demecini okuduk. Kendileri de önseçimi delege ile yapılmasını, peşinden de kamuoyu yoklaması yapılmasını istiyor. Halbuki bence ikisi arasında çelişki var. Kamuoyu araştırması anlamında önseçimi söylüyorsa en iyi kamuoyu araştırması üye ile yapılacak önseçimdir. Dolayısıyla diğer aday adayı arkadaşlarımızla, partililerimizle arasında bir paralellik görüyorum. Ama kamuoyu araştırmasının en iyi yolu üye ile olan önseçimdir.&[#]8221;


Şerafettin Turpçu, 3 Mart grizu faciasında yaşamını yitiren maden şehitlerini de saygıyla andıklarını vurguladı.

Editör: Pusula Gazetesi