Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, geçtiğimiz günlerde Zonguldak&[#]8217;a gelen ve Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarıyla ilgili mecliste soru önergeleri veren MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi&[#]8217;yi sert dille eleştirdi.


MHP&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta bir örgütünün olduğunu ve onların bu sorunları tartışması gerektiğini belirten Başkan Uçar, &[#]8220;Bir şeyin özünü bilmeden bu tip girişimlerde bulunmak popülist politikadan başka bir şey değil. Bunları kınıyoruz. İzmir&[#]8217;in milletvekili gelip bizim bölgemizle ilgili değil gitsin kendi bölgesine baksın&[#]8221; dedi.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi. &[#]8220;Dışarıdan gelen milletvekilleri Zonguldak&[#]8217;ın siyasi ve ekonomik durumunu sadece gördükleri kadarıyla yargılamaları etik ve doğru değildir. Bunu Zonguldak&[#]8217;taki sivil toplum örgütleri, siyasiler, buradaki insanlar yargılasın, sorgulasın ve tenkit etsinler. Ama dışarıdan gelen milletvekilleri hangi partiden olursa olsun buraya gelip soru önergesi vererek yada yazılı ve görsel basına açıklamalarda bulunarak bir şeyler yapmaları doğru değil. Çünkü bir şeyin özünü bilmeden bu tip girişimlerde bulunmak popülist politikadan başka bir şey değil. Bunları kınıyoruz. Hangi partili olursa olsun, burada onları temsil eden bir siyesi irade var ve onlar yapsınlar. Yani burada MHP&[#]8217;nin milletvekili yoksa teşkilatları var. Teşkilatları da zaman zaman doğru yada yanlış açıklamalarda bulunuyorlar. Ama İzmir&[#]8217;in milletvekili gelip bizim bölgemizle ilgili değil gitsin kendi bölgesine baksın. Kendi bölgesinde yapılamayan veya eksik olan yatırımların ihtiyaçlarını dile getirsin. Ama burada teşkilatları varken İzmir Milletvekilinin böyle açıklamalar yapmasını ben doğru bulmuyorum.&[#]8221;



EŞREF&[#]8217;E TRASNFER ELEŞTİRİSİ


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in belediye başkanlarının parti değiştirmesini doğru bulmadığı yönündeki açıklamaları da eleştiren Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, &[#]8220;Kozlu Belediye Başkanımız açık yüreklilikle ifade etti. Dedi ki, &[#]8216;Ben bölgeme hizmet edebilecek siyasi irade neyse onunla birlikte hareket etmek istiyorum&[#]8217; dedi. Neden değiştirdiğinin açıklamalarını yaptı ve Ak Parti&[#]8217;nin hizmetlerini beğendiğini ve takdir ettiğini de söyledi. Takım tutar gibi parti tutacaksınız ve ilelebet o partinin peşinden ayrılmayacaksınız. Eğer o partinin politikaları veya çalışmalarından memnun değilseniz neden körü körüne o partinin peşinden gideceksiniz ki. Murat Başeskioğlu bizden ayrıldı ve MHP&[#]8217;ye geçti. O zaman Murat Başeskioğlu&[#]8217;da bizden ayrılmamalı ve devam etmeliydi. Ama öyle düşünmemek ve saygıyla karşılamak lazım. O zaman demokrasi anlayışınızda bir eksiklik var demektir. Ama o partiden bu partiye, ev gezisi yapar gibi parti dolaşmak doğru değil. Biraz istikrarlı olmanız lazım. Kozlu Belediye Başkanımız Kozlu&[#]8217;da yapılacak bir takım hizmetlerin merkezi hükümetin desteğini alarak yapabileceğine inandığı için böyle bir tercih yaptı.



PARTİME İNANDIĞIM İÇİN AK PARTİDEYİM


Bunun dışında Alaplı Belediye Başkanımız da Demokrat Partideki değişimden duymuş olduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu partinin bir yere taşınamayacağını açık bir şekilde ifade etti ve istifa etti. Bundan sonraki süreçte bir siyasi oluşumun içerisinde elbette ki olmak isteyecektir. Bu Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi veya diğer partiler olabilir ama Ak Partiyi tercih etti diye böyle bir düşünceyi ortaya atmak doğru değil. Benim bugün başında olduğum siyasi oluşumun eğer bu ülke menfaatlerine ters düşen bir takım hareketlerinin olduğunu bilirsem burada hizmet etmem. İnandığım ve güvendiğim için ben burada hizmet ediyorum. Ülke menfaatlerine yönelik kim iyi bir şey yapıyorsa onu vatandaş olarak da desteklerim. Bu bizim boynumuzun borcudur.



GONCANIN SÖZLERİYLE YAPTIKLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR


Her şeyinde bir sınırı vardır. Mesela Secaattin Gonca bunların çok açık bir örneğidir. Kısa bir dönem içerisinde bir partinin belediye başkanlığını yapacaksınız ve ondan sonraki süreçte görev alamayınca başka partiye gideceksiniz. İşte bu koltuk sevdalısı olan insanların o misyona, siyasi iradeye bir kazandıramadıkları belli. Onları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yoksa siz dün temsil ettiğiniz genel başkana övgü dolu sözler tüketeceksiniz ama başka bir siyasi oluşumun başında il başkanlığı yapacaksınız. Bu kamuoyuna nasıl anlatacaksınız. Onun için biz bunları onaylamıyoruz. Sözleriyle yaptığı işler hep birbirine tezat. Ama bu Sayın İsmail Eşref&[#]8217;in düşüncelerine de bir örnek olmamalıdır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi