Vali Erdal Ata, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ve bazı katları kullanıma açılan Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi binasını inceledi. Çalışmaların sürdüğü binayı gezen Vali Ata, binanın çevresine çöp atan bazı esnaflara tepki gösterdi. Vali Ata, &[#]8220;Şehir merkezinde bir iş yeri eğer çöpünü kaldırıp ta bu tür yerlere atıyorsa vatandaş olarak da hepimize görevler düşüyor. Vatandaşların bu konuda hassas olması gerekir. Her şeyi yasa zoruyla veya zabıta zoruyla yapmanın bir anlamı yok. Yanlış olur. Zabıtanın her tarafa da yetişmesi mümkün değildir. Hepimizin kendimizi kontrol etmesi gerekir. Bu konularda duyarlı olmamız lazım&[#]8221; diye konuştu.
Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz da Vali Erdal Ata&[#]8217;ya çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yorulmaz, &[#]8220;Artık ben binayı &[#]8216;Bitti&[#]8217; sayıyorum. O gözle bakıyorum. Binamızın tamamlanmasının ardından elde edilecek gelirle, şehit ve gazi çocuklarımıza burs vereceğiz. 20 yaşındaki çocuğumuzu &[#]8216;Şehit verdik&[#]8217; diye ağlayıp, evimizde oturamazdık. Kendi yağımızla kavrulacağımız ve ayakta durabileceğimiz bir &[#]8216;Binamız olsun&[#]8217; istedik ve Türkiye&[#]8217;de örnek bir binaya sahip olduk&[#]8221; diye konuştu.
Millet olarak şehitlere çok şeyin borçlu olunduğunu hatırlatan Zonguldak Valisi Erdal Ata, &[#]8220;Onların haklarını ödememiz mümkün değildir. Ancak geride kalanlarına imkanlarımız ölçüsünde mutlaka hepimizin yapabileceği şeyler vardır. Devletimiz yasalar çerçevesinde yapılması gerekenleri yapıyor. Şehitlerimizin geride kalanlarına, gazilerimizin ise kendilerine mağdur olmamaları için yasalar çerçevesinde ve bütçe imkanları ölçüsünde verilmesi gerekenler veriliyor. Mahalli imkanlarla burada bir dernek kuruldu. Şehitlerimizin geride kalan eş, çocuk ve yakınlarına yardımcı olabilmek amacıyla kurulan derneğin kendi binaları yoktu. Maliye&[#]8217;den geçmişte 127 metrekarelik bir arsa alınmıştı. Ben hep alanın küçük olduğunu savundum. Zonguldak&[#]8217;ta şehircilik ve yapılaşma konusunda maalesef iyi bir sınav verilememiştir. Bu alanın daha da büyütülerek iyi bir bina yapmak istedik ama olmadı. Buna da şükrediyoruz. Eksik ve noksanların tamamlanması halinde dernek kendi ihtiyaçlarını karşılayacak. İleriye yönelikte alt katlardan sağlanacak gelirlerle de hem şehit ve gazi çocuklarına burs verilecek hem de derneğin kendi masraflarının karşılanmasına katkı sağlayacak&[#]8221; şeklinde konuştu.
Vali Ata, bazı iş adamlarının önceden yardım yapmayı taahhüt ettiklerini hatırlattı. Ata, bu sözlerin henüz yerine getirilmediğini söyledi.




ACİL SERVİS&[#]8217;İN İHALESİ YAPILDI


Vali Erdal Ata Pusula&[#]8217;nın Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisiyle ilgili yorumlarını değerlendirerek; &[#]8220;Başta yapılan hatalardan dolayı geciktirilmiş. İhalesi 3 Şubat&[#]8217;ta yapıldı. En kısa sürede yapılacak&[#]8221; dedi.


Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nde yaşanan Acil Servis sorunuyla ilgilendiklerini belirten Ata, başta yapılan yöntem hatasının süreci geciktirdiğini ancak her şeyin yasal çerçeve içinde yapılarak acil servisin tamamlanacağını söyledi. Ata değerlendirmesinde çalışmanın 2-3 ay içinde tamamlanarak sorunun sona erdirileceğini söyledi.



DÖRT HASTANEYİ TOKİ YAPACAK


TEMELLER 2011&[#]8217;DE ATILACAK



Vali Erdal Ata Sağlık yatırımları açısında 2011 yılının Zonguldak&[#]8217;ın en iyi yılı olacağını belirterek Zonguldak başta olmak üzere ilçe merkezilerinde yapılacak hastanelerin projelerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve 2011&[#]8217;de inşaatlarına başlanacağını söyledi. Hastanelerin TOKİ tarafından yapılacağını belirten Ata Diş Hastanesi&[#]8217;nin Özel İdare tarafından yapılacağını ifade etti.


Zonguldak&[#]8217;ta ciddi bir yapılaşma sorunu yaşandığını belirten Vali Ata; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ı yıkıp yeniden yapmak gerekiyor&[#]8221; dedi.



DORUKHAN İÇİN TELEFON


ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞÜLECEK


Vali Erdal Ata Dorukhan&[#]8217;da meydana gelen trafik kazasında yaşananların üzücü olduğunu belirterek benzer durumlarda sağlık ve yardım merkezlerine telefonla ulaşma sorununun çözüleceğini söyledi.


Ata, kaza sonrası hiçbir şebeke çekmediği için yardım istenemediğinin hatırlatılması üzerine, konunun üzerinde durduklarını aynı olayların yaşanmaması için ölü bölge diye tabir edilen alanlarda iletişim kolaylığı sağlayacak baz istasyonlarının yerleştirilmesi için talepte bulunacaklarını söyledi.



EREN ENERJİ´NİN BACALARI KONTROL ALTINDA
Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren Eren Enerji Termik Santrali´nin çevreyi ciddi şekilde kirlettiği ve endişeye neden olduğu yönündeki haber ve söylemleri dikkate aldıklarını belirten Ata; ´´3. ünitede deneme üretimine başladı. Santral yetkilileri ilk yakılma sırasında bacadan duman çıkabileceğini ve sıkıntı olabileceğini aktardılar. Yetkililer, bulundukları bölge ve santral içerisinde kirlilikle ilgili sürekli ölçümlerini yaparak İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne bildiriyorlar. Müdürlük de takip ediyor. Aslında santral yetkililerinin basın mensuplarını davet ederek bu konuda toplantı yapmaları daha iyi olur. Böylece halkımız da doğru bilgilendirilmiş olur. Çatalağzı Termik Santraliyle ilgili olarak bacalarındaki elektro filtrenin bakıma alındığı dönemler olabilir. Geçici olduğuna inanıyorum. Çünkü insan yapımı, hatalar olabilir. Bu sorunların geçici olduğunu zannediyorum.´´




GÜZEL SANATLAR GALERİSİ TAM GAZ


Onarım çalışmaları sürdürülen Tekel Güzel Sanatlar Galerisi´nde de incelemelerde bulunan Ata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap´tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ata, ´´Burası 340 bin liraya ihale edildi. 1-2 ay gibi gecikme olabilir, bu süre bizim için çok da önemli değil. Binanın sağlıklı ve usulüne uygun yapılmasını arzu ediyoruz. Çalışmalar devam ediyor, mayıs, haziran hatta temmuz ayına kadar yapsınlar ben razıyım, düzgün yapılsın teslim edilsin&[#]8221; dedi. Kasap ise Tekel Güzel Sanatlar Galerisi´nin restore edilmesinin ardından uzun bekleyişin sona ereceğini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi