Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komşuoğlu&8217;ndan oluşan rektörler heyeti Vali İsa Küçük&8217;ü ziyaret etti. Ziyarette konuk rektörlere, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına ev sahipliği yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan eşlik etti.



Ortak projeler uygulanmalı



Ziyaret sırasında Valilik Şeref Defterini de imzalayan Rektörler Vali İsa Küçük ile sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. Vali İsa Küçük rektörleri kabulünde yaptığı konuşmada, &8220;Üniversite gençliğimizin sorunları ile ilgili iller arasında ortak projelerin ortaya çıkarılması ve uygulanabilmesine imkan sağlayacağına inanıyorum. En son kurulan üniversite kenti olarak, gençlerimizin barınma ve ulaşım sorunlarında yöneticilerimizle hep birlikte çalışıyoruz ama kültür, sanat ve spor alanlarında bölgesel işbirliği ile bu çalışmaların ivme kazanacağına olan inancımı belirtiyor, ilimizi ve Valiliğimizi ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum&8221; dedi.



Üniversiteler güç birliği yapmalı



Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da ziyarette yaptığı konuşmada, &8220;Rektörlerimizin ilimize gösterdikleri ilgiye candan teşekkür ediyorum. Bu birliktelik bölgesel işbirliği anlamında üniversitelerimizin potansiyel güçlerini birleştirme noktasında çok büyük bir işlevdir. Üniversitelerimiz adına ülkemize çok önemli çalışmalar yapacağımıza olan inancımı ifade etmek isterim. Bu vesile ile her zaman bizlere sıcak yaklaşımı ve desteklerinden dolayı Sayın Valimiz İsa Küçük´e teşekkür ederek, ortak çalışmaların devam edeceğini söylemek istiyorum&8221; ifadesini kullandı. Rektörler Cumhuriyet Alanı&8217;ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra Vali İsa Küçük&8217;ü makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bartın Üniversitesi&8217;nde toplantıya geçildi.


Editör: Pusula Gazetesi