Zonguldak Kent Konseyi ve Çevre Komisyonu tarafından organize edilen toplantı ile Zonguldak ve çevresinde yaşanan çevre sorunlarının geldiği durum ile çözüm yolları tartışılacak. Kent Konseyi tarafından düzenlenen&[#]8216;Zonguldak tartışıyor&[#]8217; toplantılarının ikincisi olacak toplantı Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Kent Konseyi üyeleri kurumları ziyaret ederek toplantıya çağrılarını sürdürürken vatandaşlara yönelik çağrılar devam ediyor.


İnternet paylaşım sitesi facebook&[#]8217;tan yapılan çağrılarda ise vatandaşların katılımı isteniyor.


Paylaşılan metinde şunlar yer aldı;


Tehlike çanları çalmaya başlayalı çok oldu. Zenginliğiyle övündüğümüz doğal kaynaklarımız bir bir yok oluyor. Sağlığımız ciddi bir tehdit altında. Kentimizin varoluş sebebi olan &[#]8220;kömür&[#]8221;, yanlış uygulamalar sonucu kentimizin sonunu hazırlamaya aday. Çocuklarımız tek bir şey istiyor bizlerden;


&[#]8220;Nefes alabileceğimiz bir şehir bırakın biz çocuklara&[#]8221;


Birlikte oluşturduğumuz bu vahim tablo ve kötü sonu engellemek için elele vererek; kirlenmekten korunmuş toprağı, berrak akan deresi, temiz denizi, lezzetli deniz ürünleri, bakımlı yeşil alanları, biyoçeşitliliği, tabii güzellikleriyle anılan, tertemiz ve sağlıklı bir çevrede; huzurlu, güleç yüzlü ve mutlu insanların yaşadığı bir diyara dönüştürmek istiyoruz Zonguldak&[#]8217;ımızı&[#]8230;


Zonguldak gündeminde yer alan ve kentimiz için önem taşıyan konularda düşünerek ve tartışarak birlikte çözüm önerileri üretmek amacıyla düzenlediğimiz &[#]8220;ZONGULDAK TARTIŞIYOR&[#]8221; temalı toplantılarımızın ikincisi, sizlerin arasında yapılan anketler sonucu belirlenen &[#]8220;ZONGULDAK&[#]8217;TA ÇEVRE SORUNLARI&[#]8221; konulu toplantımız olup; 19 Ocak 2011 Çarşamba günü saat:14.00&[#]8217;de AKM Tiyatro Salonunda gerçekleşecektir.


Sesimizi duyuracağımız, alternatif çözüm önerilerini dinleyeceğimiz, bilimsel ve istatistiksel bilgileri öğreneceğimiz, ilgilileri sorgulayacağımız ve ortak bir akıl ile çözüme ulaşmamızı sağlayacak olan toplantımıza katılmanızı bekliyoruz. Bu şehirde yaşayan, yaşadığı şehre sahip çıkan, kentlilik bilinci taşıyan ve kentini seven tüm Zonguldak&[#]8217;lıları aramızda görmek istiyoruz.


Gelin kendi kendimize &[#]8220;söylenmek&[#]8221; yerine, sorunumuzu ilgililere birlikte &[#]8220;söyleyelim&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi