Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, göreve geldikleri süre içerisinde çok iyi çalışmalar ortaya koyduklarını belirterek, esnafın sıkıntısını gidermek adına yönetim kuruluyla birlikle çalıştıklarını söyledi.


Başarılı olacaklarına inandıklarını ve kongre sonrası yeniden göreve geldikleri takdirde Halk Bankasındaki risklerini 1&[#]8217;e düşürüp 100 milyar kredi vermeyi hedeflediklerini belirten Başkan Şehri, &[#]8216;Burada insanların borçlarını rahatlatmak ve mutlu etmek için varız. Elimizi geleni de yapacağız. Burada bin 953 tane üye var. Hepsinin çok iyi duruma gelmesi için uğraşıyoruz. Ben burada parayı ver diye oturmuyorum&[#]8221; dedi.


Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:


&[#]8220;Geldiğimizde 1960 tane icra dosyası vardı ve bu dosyalar 1996&[#]8217;dan beri açıktı. Açık dosyaların kapanması için Atilla Karan&[#]8217;la epey bir mücadele verdik ve bu dosyayı 420&[#]8217;ye düşürdük. Hatta vekalet ücreti alınmayanlar vardı. Kendisi bunları alacağını söyledi. Ama biz onları vermeyiz dedik. Şimdi açık, borcu kalmamış dosyalardan vekalet ücreti vermeyeceğiz. Ama takip oranı devam edenlerinkiler verilecek. 1996&[#]8217;dan bu yana kapatılmamış dosyalar kapatılmamış ve her an işleme girebilecek olan dosyalardı. Borcu bittiği halde eline icra gelen kişiler vardı. Ama biz üyelerimize kesinlikle bunu yaşatmayacağız. Bunlar çok eskiden kapatılmalıydı ama özellikle kapatılmamış. Bu zor bir şey de değil. Sadece bir yazı yazılacaktı.


Bu odada yapılacak çok iş var ama biz bu işlerin yüzde 40&[#]8217;ını düzelttik. 2-2,5 ay içerisinde de tamamen her şeyi düzelteceğim. Ondan sonrada tıkır tıkır işler yürüyecek. İnsanlara yardım etmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Kredi vermiyoruz ama bankada kredimiz var ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir hafta içerisinde 175 milyar kredi çıkarttık. Arkadaşlarımızın zordan kurtulması hoşumuza gidiyor. Demek ki bir şeyler yapabiliyormuşuz diyoruz. Halk Bankası Müdürümüz geldi ve iyi gittiğimizi söyleyerek bize teşekkür etti. Kongrede de 4 yıllık yetki aldıktan sonra yönetim kurulumuz ve bankayla konuştuk. Bütün borçlu arkadaşlarımızın adına taahhütte bulunacağız. Taahhütte bulunduktan sonra müdür bey de önümüzü açacağını söyledi. Borçları tamamen kapatacağız. Risk gurubumuzu düşürdüğümüz takdirde her şeyi yapabiliyoruz ve o zaman 100 milyar kredi verebileceğiz. Eğer risk oranını 1&[#]8217;e düşürebilirsek bu yönetim kurulumuzla birlikte başarımız olacak. Önümüzde ki tek idealimizde budur. El birliğiyle bunu yapacağız.


Biz burada sadece para kredisi verebiliyorduk. Ama Ankara&[#]8217;da yaptığımız görüşmelerde araç kredisine, araçların bakım onarımı, makine gibi çeşitli kredi seçeneklerimizde var. Durumumuzu düzeltirsek bir tek para için uğraşmayacağız. Bir vatandaş makine alacaksa istihdam yaratması için kredisine kefil olacağız. Arabasını yenileyecekse arabasını yenileteceğiz. Biz bunları yaparsak daha mutlu oluruz. Burada da insanların borçlarını rahatlatmak ve mutlu etmek için varız. Elimizi geleni de yapacağız. Bundan sonra esnafın durumu daha iyi gitmek durumundadır. Burada bin 953 tane üye var. Hepsinin çok iyi duruma gelmesi için uğraşıyoruz. Ben burada parayı ver diye oturmuyorum. Hem borçlarını kapatmaya çalışıyorum hem de yardımcı olmaya çalışıyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla da çok iyi bir diyalog içerisindeyiz. Eskiden burada başkan her şeyi idare ederdi. Ama artık öyle değil. Ortak karalar alıyoruz. Ben değil biz diyoruz. Bizim felsefemiz bu ve bunun içerisinde personelimizde var. Böyle olduğumuz içinde başarısız olacağımızı hiç düşünmüyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi