Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Başkanı Hamdi Uçar´la görüşerek istifasını verdi. Uçar istifasını kameralar karşısında vermek isteyen Gonca´ya izin vermedi. Gonca açıklamasını Karaelmas Gazeteciler Derneği´nde yaptı.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar´ı ziyaret eden Secaattin Gonca basın önünde teşekkür edip stifasını vermek istedi ancak Uçar, Gonca´nın kameralar önünde istifasına izin vermedi.


Gonca istifa dilekçesiniverdikten Karaelmas Gazeteciler Derneği´nde yaptığı basın toplantısında başka bir parride devam edeceği sinyalini verdi.


Ak Parti´de güzel günler geçirdiğinibelirten Gonca, kendi dönemiyle ilgili yapılan hizmetleri yok sayan eleştitiler karşısında parti yönetiminin ısrarla sessiz kalmasının kendisini istifa noktasına getirdiğini söyledi.


´Hamdi Uçar istifamı şov yapmak olarak yorumladı´

Uçar´ın kendisine; "Gazeteciler önünde şov yapmana izin vermeyiz" şeklinde yaklaşımına çok üzüldüğünü belirten Gonca; "Nezaket kuralları içinde teşekkür etmeyi çok gördüler. Partiye katıldığımız gün gazetecilerin orada olması ne kadar doğal bir şeyse istifa ve teşekkür edeceğim gün olması da çok normal. Bu durum beni daha fazla üzdü. Bizimde hatalarımız olmuştur ancak birlikte çalıştığımız dönemle ilgili yapılan hizmetlerin karalanması karşısında sessiz kalınmasınıanlamak mümkün değil. Daha önce dile getirdik. Son olarak basında istifa edebileceğim yorumlandı. Yine kimse bana Secaattin nedir bu iş?´´ demedi. Olayın buraya gelmesiniistemezdim" dedi.


´Siyasetin içinde olacağım, sosyal yaşamın içinde olacağım´

Gonca, siyasetin ve sosyal yaşamın içinde olmaya devam edeceğini belireterek başka bir partiye geçme sinyali verdi. Gonca, kendisinin böyle bir fikrinin olmadığını ancak parti yönetiminin tutumunun kendisini böyle bir sürece sürüklediğini söyledi. Önümüzdeki günlerde bu konuda detaylı bir açıklama yapacağını belirten Gonca parti ismi vermemeye özen gösterdi.

Gonca Milletvekili adaylığı yönünde sorulan bir soruya ise, daha uzun süreli bir süreci kapsayacağını belirtmesi, kendisini Zonguldak Belediye Başkan adaylığına hazırlayacak bir siyasi hareketin içinde olabileceği şeklinde yorumlandı.


Celil Uzun istifa etmemem gerektiğini söyledi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gonca, Milletvekilleri ile bu konuda bir görüşmesinin olmadığını belirtirken eski İl Başkanı Celil Uzun´un kendisine istifa etmemesi yönünde telkinde bulunduğunu, Celil Uzun´un Ak Parti´den istifasının söz konusu olmadığını söyledi. Gonca; "Celil Uzun Ak Parti´den hiç bir zaman istifa etmez. İnşallah Ak Parti´den milletvekili olur. Çok isterim" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi