AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) işçi ihtiyacı duyulduğu zaman işçi alınacağını şu aşamada böyle bir ihtiyacın görünmediğini söyledi.


AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer´in yılbaşında Zonguldak´a gelişini değerlendirdi. TTK´ya işçi alınması konusunda açıklamalarda bulunan Uçar, ihtiyaç duyulduğu zaman işçi alınacağını kaydetti. Uçar; &[#]8220;Genel Maden İşçileri Sendikası´nda yapmış olduğumuz ziyarette, Genel Maden İş´in yetkilileri başkanı ve üyeleri orda genel kurumlarla ilgili taleplerini dileklerini dile getirdiler. Bakanlarımız bu konuları not aldılar. Bununla ilgili önümüzdeki süreçte bir takım çalışmaların yapılacağını ifade ettiler. Tabi Zonguldak´ın sosyal ve ekonomik anlamda vazgeçilmez kurumlarından bir tanesi Türkiye Taşkömürü Kurumu´nun ayakta durabilmesi, rehabilite edilmesi, kuruma yeni istihdam alanları yapılabilmesi, yeni işçiler alınması, üretim olsun yan sanatları olsun bu tip talepleri yerinde görmüş oldular. En son alınan işçilerimizin statüler belli, hangi şartlarda işe alındıkları belli. Önemli olan burada kurumun ayakta kalabilmesi için karlılık verimlilik hesabının dikkate alınması lazım. Burada özellikle mevcut işçilerimizin almış oldukları ücretlerin ötesinde açıkçası kurumun zararının geriye çekilmesi, indirilebilmesi, üretimin artırılması konusunda yapılacak çalışmaların ön plana çıkmalıdır. Yoksa işçilerimizin, çalışanlarımızın alacağı ücretin yükseltilmesi adına yapılacak çalışmalar elbette ki yapılmalıdır. Ama öncelikle biz kurumun ayakta kalabilmesi için bu zararın geri çekilmesidir. Bununla ilgili bakanımız Ramis Muslu´ya bazı açıklamalarda bulundu, bilgiler verdi bire bir yapmış olduğumuz görüşmelerde. Biz şunu istiyoruz; Türkiye Taşkömürleri Kurumu´nun zararının azaltılmasını, üretiminin artırılmasını, bu vesileyle de üretim yapan insanlarımızın bundan daha çok hak almaları, daha çok kazanmaları yoksa zarar eden bir kurumu, zararı artan bir kurumu da hiç kimse sırtında taşıyamaz. Biz taşıyabilecek hale getirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda 2006-2009 girişi işçilerimizin boş guruplarında iş bulamadıklarını söylediler. Eğer 2009 girişi işçilerimize iş verilemiyorsa, yeni işçi alınması doğru değil. O zaman 2009 girişinde çalışan işçilerimize de boş gurubunda iş verilsin önceliğimiz. Eğer ondan sonra üretime ihtiyaç var ise, onla ilgili talebi getirelim bilgileri yetkililere bildirelim. Onunda çalışmasını yapalım. İşçi alımı konusu söz konusu diye bir şey yok. Sendikanın talebi kurumun talebi doğrultusunda çalışmalar yapılacaktır. Eğer işçiye ihtiyaç varsa işçi alınacaktır&[#]8221; dedi.


Geçtiğimiz aylarda Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK&[#]8217;ya 900 sanat işçisi alınması için talepte bulunmuş, Uçar ve Ak Parti Milletvekilleri de bu işçilerin alınması için destek vermişti.


Uçar&[#]8217;ın açıklamalarının ardından işçi alımının nasıl şekilleneceği merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi