Alaplı Merkez Camii önünde düzenlenen cenaze nakil aracının hizmete alım töreninin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, belediyenin araç filosuna dahil edilen cenaze taşıma aracıyla birlikte Alaplı´nın ve Alaplı Belediyesi´nin önemli ihtiyaçlarından birinin daha giderildiğini söyledi. Belediye çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, &[#]8220;2010 yılı asfalt yılı olacak demiştik; planladığımız yerlerin hemen hemen hepsini asfaltladık, bir de planımız haricinde olan yerlerde asfalt çalışması yaptık. Alaplı´ya bundan önce de çok güzel hizmetler yapıldı. Alaplı´nın en önemli eksiklerinden biri olan altyapı kanalizasyon hatları tamamlandı. Elektrik, doğalgaz altyapı ve yağmur suyu altyapı çalışmaları yapıldı. Bütün bunlar yapılması gereken altyapı projeleriydi. Yapanlar ve emeği geçenlerin hepsine çok teşekkür ediyorum Alaplı halkı adına. Biz bu yıl ana yollar ve işlek yol güzergahlarını asfaltladık. Ara sokaklarda, mahalle aralarında bozuk yollar ve asfaltlanmayan yerlerin olduğunu biliyoruz. Bu yıl artık bitti, seneye asfalt çalışmalarımız devam edecek ve Alaplı´da asfaltsız yer kalmayacak. Ve iddia ettiğimiz gibi, Alaplı´yı insanlar evlerine ayakkabıyla girebilir duruma getireceğiz&[#]8221; dedi.
Cenaze arabasının törenle hizmete gireceğini belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, &[#]8220;Cenaze arabası kulağa pek hoş gelmiyor ama bir gün bu araç hepimize lazım olacak. Allah gecinden versin ama bir gün hepimiz araca bineceğiz. Bunu da hatırlayarak, hepimizin şu fani dünyada birbirimizle kavga etmesine, dövüş etmesine gerek yok. Dostlukların arkadaşlıkların kıymetini bilelim. Memleketimizin, ülkemizin kıymetini bilelim; Cumhuriyetimizi, ülkemizi, üniter devletimizi tek bayrak, tek millet altında ileriye taşımaya hep beraber gayret edelim, parçalanmayalım, bölünmeyelim, resmi dilimizle bu birlikteliğimizi sürdürelim&[#]8221; diye konuştu.
Cenaze taşıma aracıyla ilgili bilgiler veren Çimenoğlu, &[#]8220;Aracımız gayet güzel ve ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte. Altta soğuk hava depolu, iki cenaze taşınabilecek bir bölüm var. Ben bu aracın alınmasında emeği geçen, başta belediye meclis üyelerimiz olmak üzere, belediyemiz çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu cenaze aracının ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah hepimiz bu araca geçinden bineriz&[#]8221; dedi.
Törende konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise, cenaze taşıma aracının Alaplı için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Cenaze arabası alımı ile ilçede büyük bir ihtiyacın giderildiğini belirten Memük şöyle konuştu:
&[#]8220;Bu araç şehrimizin yanı sıra köylerimize, beldelerimize hatta yakın çevremizdeki ilçelere hizmet verebilecek bir donanıma sahip. Bu araçta iki tane soğuk hava deposu var, Devlet Hastanemizde de iki tane morgumuz var. Bu ikisiyle birlikte Alaplı´mızda gerçekten büyük bir ihtiyaç da giderilmiş oldu. Alaplı Belediyemiz her sene araçlarını yeniliyor. Bugün bu aracın hizmete girmesiyle de, bölgemizde büyük bir ihtiyaç karşılanmış oldu. Tabii ki, topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Bu yönüyle bu araç gerçekten büyük bir ihtiyaçtı. Belediye Başkanımızı ve aracın alınmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.&[#]8221;
Konuşmaların ardından Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş tarafından hayır duası okundu. Nohutlu pilav, ayran ve aşure ikramının yapıldığı törene, belediye ve il genel meclisi üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi