Zonguldak kurban bayramına hazırlanırken kurbanlık telaşı ise devam ediyor.


Karaelmas Mahallesi Yeni Ankara yolu üzerinde kurulan kurbanlık pazarında fiyatlar ilk günlere oranla yüzde 30-40 civarında düştü. Satışlardan beklediklerini bulamayan satıcılar beklediklerini bulamamaktan yakındılar.


Kars, Kastamonu, Bartın, yenice, ve çevre ilçelerden gelen satıcılar geçmiş yıllara oranla kurbanlıklara ilginiz azaldığını belirttiler.


Fiyatları indirmelerinin gerekçesini; &[#]8220;Şimdi satamazsak bir dahaki kurbanı bekleyemeyiz. daha ucuza gitmemesi için fiyatları indirdik&[#]8221; oldu.


Pazarın en pahalı kurbanlıkları arasında bulunan Şahin Karaören&[#]8217;in 650 kiloluk danası günlerdir 7 bin 500 liradan alıcı bekliyordu. Bayram yaklaştıkça fiyatı indirmek zorunda kalan Karaören, dün akşam fiyatı 5 bin liraya indirdi ancak yine alıcı bulamadı.


Öte yandan Bartın&[#]8217;dan getirdiği 600 kiloluk danasına 6 bin 500 liradan alıcı bulamayan Fatih Ünsal ise fiyatı 5 bin 250 liraya kadar indirdi. Kurban pazarının dün akşam satılan son kurbanlığına 3 bin 200 lira para ödendi. 4 bin 250 liradan satışa çıkan dananın sahibi fiyatların bugün daha fazla düşme ihtimaline karşın pazarlığı uzatmadı. Çocuklar 3 bin 200 liraya satın alınan danayı götürürken poz verdileler.

Editör: Pusula Gazetesi