Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Rüstem Albayrak, aylık düzenleyecekleri ve geleneksel hale getirmeyi planladıkları toplantıların ilkini gerçekleştirdi.


İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen basın toplantısına, İl Sağlık Müdürü Dr. Rüstem Albayrak, Müdür Yardımcıları Mehmet Kızılcık ve Nazım Erduran ile basın mensupları katıldı.


Her ay düzenli olarak gazeteciler ile toplantı yapmayı planladıklarını aktaran Dr. Albayrak, çalışmaları aktararak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni hastane yeri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi tadilatı gibi konularda düşüncelerini anlatan Albayrak, &[#]8220;Yeni Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili çalışmalarımız son noktaya geldi. Onunla da ilgili olarak 1-2 ay içerisinde inşaat çalışmaları başlayacak diye düşünüyoruz. Daha farklı çalışmalarımız da var. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi&[#]8217;nin yeri 69 ambarları mevkiinde inşaatı başlayacak&[#]8221; dedi.



YENİ HASTANE YERİ HAKKINDA İPUÇLARI VERDİ


İl Sağlık Müdürü Dr. Rüstem Albayrak yeni hastane inşaatına kısa sürede başlamayı planladıklarını bu konuda önemli gelişmeler olduğunu söyledi. Albayrak bu yönde ki sorulara karşın birkaç aya kadar yeni hastane inşaatının ihale aşamasına gelmesini beklediklerini ancak bu konudaki çalışmanın netleşmesini beklediklerini ifade etti.


Soruya verdiği yanıtta; &[#]8220;Hizmetin bütünlüğü düşünüldü&[#]8221; diyen Albayrak; &[#]8220;Atatürk Devlet Hastanesi lojmanlarının bulunduğu alanı kast ettiğinizi anlıyoruz&[#]8221; yorumu karşısında gülerek; &[#]8220;Hizmette bütünlük önemli&[#]8221; dedi.


Yeni hastanenin Bahçelievler&[#]8217;deki Zonguldak Devlet Hastanesi&[#]8217;nin yanında ve spor salonu temel çalışması devam eden alanda yapılması yönündeki karar yeniden değişmiş oldu



Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi&[#]8217;ni 4 ay içerisinde tamamlamayı öngördüklerini ifade eden Dr. Rüstem Albayrak, bu süreçte yanlışlık olmadığını söyledi. Geçmişte icapçı usulüyle Acil Servis&[#]8217;lerin hizmet verdiğini söyleyen Albayrak, yeni sisteme göre 6 uzman hekimin 24 saat nöbet tuttuğunu söyledi. Bu uygulamanın zaman kaybını önlediğini belirten Albayrak, şöyle dedi:


&[#]8220;Öngörümüz Atatürk Devlet Hastanesi acil servisini 4 ay içerisinde tamamlamak. Altını özellikle de çiziyorum, 4 ay verilmiş bir süre değildir. Neticede bir yasal süreçtir. Yasal prosedüre tabii, yasal tanımlanmış zamanları bekleme şartımız var. O nedenle öngörümüz en geç 4 aydır. İnşallah öngörümüzü de daha önce gerçekleştiririz. Süreçte bir yanlışlık yok. Onu vurgulamak lazım gelir. Şu anda Atatürk hastanesi&[#]8217;nde 6 uzman hekim nöbet tutuyor. Branş bazında. Bu neyi getiriyor. Daha önceden icapçılık sisteminde malumunuz, uzman hekimler evinde bulunuyor. Çağrıldığı anda hastaneye geçiyor. Bu nereden baksanız en az 30 dakikalık bir süreç kaybıdır. Şu anda uzman hekimin nöbet tutması bu zaman kaybını önlüyor. Ancak geçiş sürecinde de elimizdeki imkan neyse onu kullanmak zorundayız. Şu an için başka da yapacak bir şey yok.&[#]8221;


İNTİHAR OLAYLARI


İl Sağlık Müdürü Rüstem Albayrak, bir gazetecinin &[#]8216;Zonguldak&[#]8217;ta intihar olayları ve intihara teşebbüslerde son zamanlarda artış meydana geldiği gözlemleniyor. Bununla ilgili çalışmalarınız nedir?&[#]8217; sorusuna yanıt verdi. İntihar vakaları nedeniyle kurulan birimlerin yaptığı çalışmaların, intihar nedenlerine yönelik de çalışmalar yaptığını söyleyen Albayrak, şöyle devam etti:


&[#]8220;İntiharlar ve intiharlara teşebbüs olayları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu vakalarla ilgili daha önce hastanelerimizde birimler kurulmuştu. Bu çalışmalar yapılıyordu. Daha detaya yönelik çalışmaları yapma gereği duyduk. Bununla ilgili Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;nde ayrıca koordinasyon birimi de var. Burada birinci olarak nedene yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar yapılırken, hangi bölgeden daha çok kaynaklanıyor? Hangi yaş grubunda, hangi cinsiyetten kaynaklanıyor? Bunların bütün çalışmaları yapılıyor. Bu istatistikler çıkartılıyor. Ben işin şu kısmından bakıyorum. Belki hastanelerimize gelen bir takım vakalarda, getiren aile yakını tarafından da gizleniyor olabilir. Fakat bu meselenin de tanı bazında, hastaneye kabul edilirken daha detaylı çalışmaları yapıldığında yanlış bilgilendirmelerin de önüne geçeriz diye düşünüyorum.&[#]8221;


&[#]8220;ÖNLEM ALDIK&[#]8221;


Kurban Bayramı&[#]8217;nda yaşanan kazalar nedeniyle önlemler aldıklarını söyleyen Albayrak, bayramda ek personellerin de çalışacağını söyledi. Albayrak, &[#]8220; İlgili kurumlar yani ikinci planda hastanelerimiz oluyor. Oralara da ilgili yazıları gönderdik&[#]8221; dedi. Hayatını kaybeden İrem Yağcı ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Rüstem Albayrak, &[#]8220;İrem Yağcı olayı ile ilgili olarak sorgulamalar sürüyor. Yargı süreci olması nedeniyle herhangi bir şey söylemem mümkün değil&[#]8221; diye konuştu.


&[#]8220;HER AN DENETLENİYOR&[#]8221;


112 ambulanslarının denetlenip denetlenmediği sorusuna yanıt veren Müdür Rüstem Albayrak, ambulansların her an denetlendiğini söyledi. Denetlemelerin önceden hazırlanan plana göre yapılmadığını belirten Albayrak, &[#]8220;112 ambulansları da önceden planlanmış olarak denetlenmiyor. Böyle bir uygulama söz konusu değildir. Gecenin bir yarısı da olsa, ani ile ambulansları denetliyoruz. Bunun uygulamalarını yapıyoruz&[#]8221; diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi