Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Zonguldak programında son ziyaretini AK Parti Zonguldak Teşkilatı&[#]8217;na gerçekleştirdi. Partililer tarafından kapıda karşılanan Yılmaz, partililer ile toplantı yaparak seçim çalışmalarını değerlendirdi.
Zonguldak&[#]8217;ın eğitim ve sağlık konularında Türkiye genelinde iyi durumda olduğunu aktaran Bakan Yılmaz, &[#]8220;Bugün geldiğimden bu yana çeşitli ortamlarda bulundum, Zonguldak&[#]8217;ı da çok daha iyi tanıma imkanı buldum. Zonguldak, gerçekten tabiatıyla, yeşiliyle, deniziyle çok güzel bir şehir. Çarşıdan pazardan gördüğüm kadarıyla çok canlı ve hareketli bir toplumu da var. Madencilikle ilgili tarihi bir geçmişi var. Emeklilerimizin yaşadığı bir şehir. Ama aynı zamanda dönüşüm içinde olan bir şehir. Geçmişten geldiği gibi bir yerlere de gidiyor. Bu dönüşüm sürecinde de Zonguldak inşallah çok daha iyi yerlere gidecek. Gelirken ulaşıma yönelik çok ciddi yatırımlar var. Yani burada yapılan 1 kilometrelik yatırımla farklı bir coğrafyada yapılan 1 kilometrelik yatırım eşdeğerde değil. Maliyetleri oldukça farklı ama AK Parti olarak ciddi yatırımlar yaptık. Üniversitemiz belli bir aşamaya gelmiş durumda inşallah çok daha iyi yerlere gider. Çünkü üniversite şehri olmaya çok müsait bir yer. Diğer taraftan hastanesi, okulu, eğitimi, sağlığı Türkiye ortalamalarına göre oldukça iyi durumda. Fakat Devlet burada ciddi yatırımlar yaptığı için özel sektör fazla gelişmemiş&[#]8221; dedi.
Batı Karadeniz Bölgesi&[#]8217;ni daha da geliştirmek için kalkınma ajansının kurulduğunu ifade eden Bakan Cevdet Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
&[#]8220;Bu bölgeyi daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun içinde kalkınma ajansı diye bir yapı kurduk. Merkezi Zonguldak olmak üzere Bartın ve Karabük illerini de kapsıyor. Bugünde onun teklif çağrılarını yaptık. 11 milyon TL&[#]8217;yi hibe şeklinde dağıtacağız. İş kuracak, yatırım yapacak, insanımızı istihdam edecek küçük ve orta boy işletmelere bunu dağıtacağız. Bununla en az 22 milyonluk bir yatırımı hareketlendireceğiz. İnşaatı devam eden bin 500 kişilik bir spor salonunuz var. Bunu da hızlandırmak için 2.5 milyon tl ek ödenek sağlıyoruz. İnşallah oda hızlanır ve 2011 yılında tamamlanmış olur. Hükümet ve AK Parti olarak söylediğimizin her zaman arkasındayız.&[#]8221;
Son gerçekleştirilen halk oylamasında Zonguldak&[#]8217;ın yüzde 50 oranında &[#]8216;Evet&[#]8217; oyu almasını tebrik eden Bakan Cevdet Yılmaz, 2011 yılındaki seçimlerden sonra önemli reformlara da adım atılacağını aktardı. Yılmaz, &[#]8220;Öncelikle son referandumda yüzde 50&[#]8217;nin üzerinde evet diyen bir il olarak Zonguldak&[#]8217;ı tebrik etmek istiyorum. Teşkilatlarımızı da bu yönde yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum. İnşallah bu gelecekte çok daha üst noktalara çıkacaktır diye düşünüyorum. Bu tür değişimlere, gelişmelere sağlanan destekten dolayı da teşekkür ediyorum. Biz &[#]8216;Evet&[#]8217; diyene de &[#]8216;Hayır&[#]8217; diyene de sağlıyız. Halkımız ne derse desin önemli olan halkımızın özgür iradesidir. O özgür iradesiyle bilgi kirliliği olmadan verdiği tüm kararlara da saygılıyız. Vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Yüzde 58 gibi büyük bir oyla bu değişiklik kabul edildi. Tabi ki 2011 yılında bir seçimimiz. Seçimlerden sonra da çok daha önemli reformlara adım atacağız. Bunları yapmak zorundayız. Referandum bitti diye durmayacağız, genel seçimler için de çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. Türkiye 21. yüzyılda Dünya&[#]8217;nın birinci liginde olması gereken ülkelerden biridir. Biz ikinci üçüncü liglerde olacak bir ülke değiliz. Tarihimizle, geçmişimizle, coğrafyamızla, potansiyelimizle mutlaka birinci ligde olması gereken bir ülkeyiz. Gereği neyse de yapacağız.&[#]8221;
Programda AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Bakan Yılmaz&[#]8217;a madenci heykeli takdim etti. Bakan Yılmaz, ardından Bursa&[#]8217;ya hareket etti.
Editör: Pusula Gazetesi