Bartın Belediyesi 14. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında açılan Şefika Kantarcı Fotoğraf Sergisi ilgi görüyor. Belediye Sosyal Tesisleri&8217;nde 14 Ekim Perşembe akşamı açılan sergide yer alan fotoğraflar ilgiyle inceleniyor. Kitap Fuarı sonuna kadar açık kalacak olan sergide Şefika Kantarcı&8217;nın 40 adet fotoğrafı yer alıyor. Bugüne kadar pek çok karma resim ve fotoğraf sergilerine katılan, kişisel suluboya, akrilikle çalışmalarını Ankara Vakıfbank ve Amasra Müzesi ile Bartın İl Halk Kütüphanesi ve Çankırı Üniversitesi&8217;nde sergileyen Bartın Hendekyanı İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Kantarcı&8217;nın sergisi manzara fotoğrafları ve insan portrelerinden oluşuyor.


Jale Genç&8217;ten övgüyle söz etti


Gazetemize sergi hakkında bilgi veren Şefika Kantarcı &8220;Benim için en önemli şey, Gazeteci Yazar Işık Kansu&8217;nun Anadolu&8217;da en direnen sanat etkinliği adıyla bu çalışmayı duyurması ve içinde benimde fotoğraflarımın yer alması bana tabili onur ve gurur veriyor. Bu işlerin asıl çalışkan ismi Jale Genç&8217;tir. Cumhuriyetimizin 87. yılını kutladığımız bu yılda işte basınla iletişimde, kitap fuarlarının oluşmasında, Bartın Yardımseverler Derneğinin öğrencilere sağladığı bursta ve her yerde Jale hanımın ismini görebilirsiniz. Yine önemli isimleri evinde buluşturdu. Bazı insanların özel yeri vardır derler ya, benim için de Jale hanımın yeri çok büyük. Bize gerçekten çok desteği var&8221; diye konuştu.


Hepsi Bartın&8217;da çekilen fotoğraflar


Şefika Kantarcı &8220;Bu fotoğraflarımın hepsi Bartın&8217;da çekilmiş karelerdir. TOKİ evleri yapılmadan önce çekmiştim gelincik çiçeklerini eğer oradaki binalar yapılmasaydı daha da güzel bir görüntüye sahip olacaktı. 40 eserim yer almaktadır&8221; şeklinde konuştu. Kantarcı &8220;Termik santral yapılması konusu söylemleri üzerine insanlar güzelliklere ulaşmak istiyor. Ben resim öğretmeni olduğum için üniversite yıllarımda da elimden makine düşmezdi. Bu sergide fotoğraflarımı sunmamım tek nedeni buranın sert havasını biraz yumuşatmak içindi. Serginin açılmasına destek olan Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve bu etkinliğin dirençle sürmesine gayretle çalışan Sevgi Salcı&8217;ya ve benim için de önemli olan Şevket Salcı&8217;nın anısına da fotoğrafları koymak istedim. Yıllar önce eski belediye binasında Foto Duratörü adıyla öğrencilerimle birlikte bir çalışma yapmıştım&8221; ifadesini kullandı.


Sergiyi Savaş Ünlü de ziyaret etti


Şefika Kantarcı, sergiyi ziyaret edenlerle yakından ilgileniyor ve ziyaretçilere fotoğrafları hakkında bilgiler veriyor. Sergiyi bazı yazarlarla birlikte gazetemizin konuk yazarı eğitimci-yazar Savaş Ünlü de ziyaret etti. Fuara İzmir&8217;den katılan Ünlü, Şefika Kantarcı&8217;yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Daha sonra serginin önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. Fotoğrafta Bartın Yardımseverler Derneği Başkanı Jale Genç, Türk Hava kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Noyan Erözçelik, Köksal Toptan Lisesi Tarih Öğretmeni Keramettin Çetin&8217;de yar aldı.

Editör: Pusula Gazetesi