Zonguldak Kent Konseyi 5. Genel Kurulu, Zonguldak Belediyesi Nikah salonunda gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin yaptı. Açılış konuşmasını yapan Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, &[#]8220;Yaklaşık 9 ay sonra gerçekleştirdiğimiz Zonguldak Kent Konseyi çalışmalarına kaldığı yerden devam edecektir. Dokuz aydır devam eden projelerimiz hala sürüyor. Zonguldak´ta lavuar alanı ile ilgili yaptığımız proje hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Zonguldak Kent Konseyi olarak Zonguldak Lavuar alanı için biraz hızlı çalışmamız gerekiyor. Bir sorun olarak Zonguldak´ta sürekli gündemini koruyan Acılık Deresi içinde bir proje yapmayı düşünüyoruz. Bu dere ile neler yapabiliriz bu konuyu masa yatırarak bu konuda derenin üzeri kapatılmadan nasıl kullanabiliriz bunun için projeler yapılması gerekir. Bu konuları incelemeliyiz.Bir sorunda Zonguldak Mithatpaşa Tüneli. Bu konuda gerekli çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Bu Mithatpaşa tüneli için gereken bütün planlar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bizlerde bu konuyu izlemeliyiz&[#]8221; dedi.
Zonguldak Kent Konseyi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Sezgin, Zonguldak gündeminde yer alan TTK Bahçelievler Sitesi´ndeki çatlakların tasmandan mı yoksa sık yapılan konuklaşmaktan mı bu konuda araştırmalarının devam edeceğini belirtti. Bu konuda araştırma yapacaklarını belirten Sezgin, Zonguldak Kent Konseyi Gençlik Meclisinin çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Sezgin, Zonguldak Kent Konseyi´nin 2 Ekim Pazartesi gününden itibaren çalışmalarının web sitesinde takip edilebileceğini belirterek, tüm üyelerine düzenlenen kampanyaya yardımda bulunmaları hakkında davette bulundu. Sezgin, Zonguldak Kent Konseyi´ne İşitme Engelliler Spor Kulübü, Ulucami Vakfı ve Afet İl Müdürlüğünün de üye olduğunu açıkladı.
Zonguldak Kent Konseyinde, kentlilik hakları bildirgesi kapsamında, uyumlu kentsel işlevler, ulaşım, güvenlik, sağlık, eğitim, konut ve barınma, sosyal ve kültürel yaşam , kalkınma, çalışma yaşamı, mal ve hizmet temini, kurumsal iş birliği konuları işlenerek, Zonguldak Kent Konseyi toplantısı sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi