Çaycuma Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu referandum sürecine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada &[#]8216;hayır&[#]8217; kampanyasını sürdüren siyasilerin halkı kandırdığını belirterek bencilce bir yaklaşım ortaya koyduklarını ifade etti. 12 Eylül&[#]8217;de halkın kararına saygı duyacaklarını ancak o güne kadar herkese Referandum&[#]8217;daki değişikliğin önemini anlatmaya devam edeceklerini belirten Çolakoğlu, Ak Parti&[#]8217;nin verdiği mücadelenin bir gün anlaşılacağını söyledi.


Çolakoğlu değerlendirmesinde şunları söyledi;


&[#]8220;Ak Parti Türkiye de yeni bir heyecan, yeni bir ufuk, yeni bir aydınlık sunmak için bu anayasa değişiklik paketini halkımızın tercihine sundu. Bizler &[#]8220;Evet&[#]8221; tercihi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımıza Evet tercihi için nedenlerimizi gerekçelerimizi anlatıyoruz. Değişen maddelerin halkımıza neler getirdiğini ülkemizin demokrasine neler getirdiğini, hukuk ve özgürlükler açısından faydaları üzerinde bilgilendirme toplantılarımız devam ediyor. Bizler bu paketi siyasi bir olgu olarak görmüyoruz. Çünkü 12 Eylül 2010 tarihinde sandık başında halkımıza verilecek oy pusulasında herhangi bir siyasi partinin amblemi yok. Bu pusulada evet ve hayır anlamında tercih yapacaklardır ve halkımızın tercihi başımızın üstünde yeri vardır.


Bu paket Ak Parti zamanında yapıldı bunu biz kabullenmiyoruz demek bencilce bir davranıştır. Ak Parti&[#]8217;nin sanki bir güvenoyu mecrasına çekilen bu referandum aslında sadece halkımızın menfaatinedir. Hayır, oyu isteyenler bunu ikinci plana atmışlardır. Hayır oyu çıktığında bu ülkenin, bu halkın kaybettikleri anlamında ne diyecekler? Bunun hesabını nasıl verecekler. Bir gün tarih bunlardan hesap soracak. Hayır diyenler Türkiye demokrasisinin önünü tıkadıkları bir gün anlaşılacaktır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi