TTK&8217;ya bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk ve Amasra Müesseselerinde başlanan intibak eğitimlerinde yeni işçilere yeraltı çalışma koşulları, kuralları konusunda eğitim veriliyor.
Genel Merkez yöneticileri ile birlikte TTK Karadon Müessesesi&8217;ni ziyaret eden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, intibak eğitimi alan yeni işçilere çeşitli bilgiler verdi.
Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, Karadon Şube Başkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu üyeleri ile işyeri temsilcilerinin de hazır bulunduğu ziyaretlerde taşkömürünün önemi, TTK&8217;nın durumu ve hedefleri, sendikanın işlevi, dünya kömür piyasalarındaki gelişmeler, işçilerin ücret ve sosyal hakları ile ilgili kısa bilgiler veren Muslu, TTK&8217;da üretimin artırılmasıyla işsizlere yeniden iş kapısının açılacağını belirtti.
TTK Karadon İşletmesi ile Gelik İşletmesi&8217;nde intibak eğitim alan yeni işçilere Ramis Muslu şunları söyledi:
&8220;Taşkömürünün değerini ve önemini hepiniz biliyorsunuz. Bu madenlerde babalarınız, yakınlarınız çalıştı. Madencilik kültürüyle yetişmiş arkadaşlarımızsınız. Genel Maden İşçileri Sendikası her zaman sizin yanınızda. Genel Merkez, Şube Yöneticilerimiz, temsilcilerimiz ve hatta madenci arkadaşlarımız sizlerin yeraltı şart ve koşullarına uyum sağlamanız konusunda bilgi ve tecrübelerini size aktaracaklar. Sizler de ağabeyleriniz, amirlerinizin öğütlerini dinleyerek hep birlikte üretime ve kuruma katkı vermeye çalışacaksınız. TTK yaklaşık 15 yıl yatırımsız bırakıldı. Son 5 yıldır yatırımlar hızlandırıldı. 2006 yılında 1126 üretim işçisi işbaşı yaptı. Biz sendika olarak bunun yeterli olmadığını, 1 milyar tonun üzerinde bulunan taşkömürü rezervimizin üretilerek ülkemiz ekonomisine katkı verilmesi gerektiğini söyledik. Birlikte verdiğimiz mücadele sonucu, 2008 yılı içinde 3 bin işçi alımı kararı verildi. İşçi alımına katkı sağlayan herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Sizler de üretimi artırdıkça işsiz arkadaşlarınızın da önünü açmış olacaksınız. Hedefimiz TTK&8217;yı yaşatmak ve 1 milyar tonun üzerinde rezervle ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak. Sizlere hayırlı olsun diyor, kazasız belasız çalışmalar diliyorum.&8221;
TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner&8217;i de ziyaret eden GMİS heyeti çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi