Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, geçtiğimiz gün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başbakanlık Baş Müşaviri Erol Kaya&[#]8217;nın Zonguldak&[#]8217;a gelişi hakkında değerlendirmede bulundu. Uçar, Kaya&[#]8217;nın Zonguldak&[#]8217;ta Belediye Başkanlarının seçimlerde vermiş olduğu vaatleri yerine getirip getirmediği ile ilgili bilgi aldığını belirterek, referandum gezilerinin sürdüğünü söyledi. Uçar, referandum süreciyle ilgili önümüzdeki günlerde Zonguldak&[#]8217;a Bakan ve genel başkan yardımcılarının geleceğini söyledi. Uçar, yapmış olduğu değerlendirmesinde şunları söyledi; &[#]8220;Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başbakanlık Baş Müşaviri Erol Kaya Bey dün Zonguldak&[#]8217;a geldi. Zonguldak&[#]8217;taki yerel yönetimleri ve yerel yönetimdeki teşkilatlar arasındaki ilişkileri hakkında değerlendirme yaptılar.
Bununla ilgili belediyelerin performansını ve belediyelerin seçim beyanlarında söylediklerinin ne kadarını gerçekleştirdiğini araştırdı. Belediye başkanlarımızın da Erol Bey´den talepleri oldu. Zonguldak&[#]8217;a önümüzdeki günlerde referandumla ilgili Bakanlar ve genel başkan yardımcıları gelecek. 17 Ağustos&[#]8217;ta Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, 19 Ağustos&[#]8217;ta da Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Hüseyin Tanrıverdi şehrimize gelecekler. Bunlar hem referandumla ilgili hem de Zonguldak&[#]8217;ta bir takım incelemelerde bulunacaklar. Referandum sürecini bu vesile ile hem iktidar programında hem de sivil toplum örgütlerine toplu sesleniş ile sonlandıracaklar&[#]8221; dedi.
Başkan Uçar, referandum seçimlerinde herkesin evet demesi için elinden gelenleri yapacağını vurgulayarak, süreci değerlendirdi.

Editör: Pusula Gazetesi