Zonguldak´ta, bir okulun temel atma törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İnşallah hayırlı eserler bıraktığınız zaman öbür tarafta, burada herkes eğitim aldıkça size artı yazacaktır. En karlı yatırım budur" dedi.
Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde TSO tarafından yapılacak Anadolu Öğretmen Lisesi´nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Öğretme Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey´in de katıldığı temel atma töreni Çaycuma ilçesinde yapıldı. Törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Sarsık, daire amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, Çaycuma´da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek "Valimiz, Genel Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam´ın katkılarıyla Anadolu Öğretmen Lisesi´ni Çaycuma halkına kazandırdık. Çaycuma´ya hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de konuşmasında, bugün ilçemiz adına bir gurur günü yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Törene destek veren tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Malum burası 2005 yılında 171 dönüm olarak özelleştirme idaresinden biz kamu adına şartlı olarak Çaycuma´ya kazandırdık. Beş yıl bir plan zamanı vardı. Bu gördüğümüz alanı eğitim alanı ilan etmek kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığı´na tahsis ettik. Çaycuma, Avrupa´yı aratmayacak görüntüdedir. Canla başla mücadele verdik.
Burasını biz iki sene önce okul yapmayı istedik. O zamandan bu zamana o heyecanla bugünlere geldik."
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Genel Müdürü Ömer Balıbey de şunları söyledi: "Anadolu Öğretmen Liseleri Türkiye´de her yere açılması mümkün olmayan okullardır. Büyük gayretler bizi buraya kadar getirdi. Çok memnun olduk. Bu okulların ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum. Eğitilmiş insan yetiştiremezseniz zenginliklerinizi başkaları paylaşır. 21. yüzyılda çağla yarışmamız için mutlaka bizim iyi insanlar yetiştirmemiz lazım. 2003 yılından beri bakanlığımız büyük hedefler koyup büyük
gelişmeler başarmıştır. Öğretmen yeterliliklerinde büyük gelişmeler olmuştur. Gerçekten büyük mücadele vermek istiyorsak iyi öğretmen yetiştirmeliyiz. Ben YÖK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Genel Koordinatör Genel Müdürüyüm. Eğitime çok büyük önem veriyorsunuz" dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, "Özellikle iktidar ve muhalefet vekilleri adına hepinizi kutluyorum. Örnek bir açılış oldu" dedi. Valiye teşekkür eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bir tanesini Alaplı´ya açtık. Burada henüz temeli atılmadan okulu açtınız. Zonguldak artık kabuğunu kırıyor. Buraya bakarken çok sağlıklı bakıyorsunuz. Bu vadide 250 bin nüfusluk bir şehir kuruluyor. Burası Zonguldak´ın parlayan altın yıldızıdır. Bu bölgede maden şehitleri var. Onların çocuklarına
öncelik verilecektir. Pozitif ayrımcılık uygulanacaktır. Demokrasi ve anayasa yolunda çalışmalar yapılıyor. Cumhuriyeti kuranlara şükran borcumuz var. Demokrasiye çağ atlatanlara da minnet borcumuz var."
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, öncelikle her yıl Zonguldak´ta olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Çalışanı Çaycumalı seviyor destekliyor. Çaycuma´ya bakarken kendime bakmış gibi oluyorum. Böyle hayırlı bir eseri Çaycuma´ya ülkemize kazandırdıkları için onları kutluyorum. İnşallah hayırlı eserler bıraktığınız zaman öbür tarafta burada herkes eğitim aldıkça size artı yazacaktır. En karlı yatırım budur. Bizim kültürümüzde hayır yapmak vardır. Avrupa bunu yeni buldu ve tartışıyor. Sadece insanlar
yetişmeyecek. Çocuklarımızı eğitecek gençleri burada yetiştireceğiz. Türkiye´nin kültürünü taşıyan Çaycuma´da bunun olması buraya gelen öğretmen adayı kardeşlerimin yetişmesi açısından çok önemlidir."
Zonguldak Valisi Erdal Ata, bugün eğitim gönüllüsü hayırsever Çaycumalı iş adamları ve TSO´nun katkılarıyla yapılacak Anadolu Öğretmen Lisesi´nin temel atma töreni için burada bulunduklarını söyledi.
Yaşadığımız yüzyılda çağdaş ve gelişmiş toplumlarla yarışabilmek için eğitime ve eğitim yatırımlarına büyük önem vermek gerektiğini anlatan Ata, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim için yapılan ve yapılacak tüm yatırımlar geleceğimizin teminatı gençlerimizin ailelerine ve topluma yararlı vatandaş olarak yetişmesinde Atatürk ilke ve inkılapları ışığında büyük ve önemli bir rol oynayacaktır. Devletimizin tüm imkanlarını zorlayarak eğitim için yatırımlar yapılmaktadır. Okullarımızın sayısının artırılması, çağın gerektirdiği yeni imkanlarla donatılması için eğitim gönüllüsü hayırsever kişi kurum ve kuruluşlara bize destek olmaya çağırıyorum." Konuşmaların ardından Rifat Hisarcıklıoğlu´na baston ve plaket verildi ve 16 derslik Anadolu Öğretmen Lisesi´nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi