Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri filosuna yeni katılan 5 aracın özürlü rampalı olması, engellilerin toplu taşıma araçları ile seyahat edebilmesini sağladı. 16 güzergahta 28 halk otobüsünün çalıştığı kentte Isuzu marka 2011 model özürlü rampalı ve klimalı 5 yeni otobüsle bir ilke imza atılmış oldu.



Sevinçle karşılandı



21&8217;i oturan, 33&8217;ü ayakta olmak üzere toplam 54 yolcu kapasiteli yeni otobüsler bir özürlü taşıyabiliyor. Özürlüler kendileri için hazırlanan rampadan çıkacakları otobüste yine kendilerine ayrılan özel yerde seyahat edecekler. Özürlülerin belediye halk otobüslerine ücretsiz binme imkanları da bulunuyor. Yeni araçlarla toplu taşıma araçlarına binerek seyahat etme imkanı bulan engelliler gelişmeyi sevinçle karşıladı.



Uyum yasaları gereği



Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında 2012 yılının Temmuz ayına kadar yurt çapında bütün toplu taşıma araçlarının özürlü rampalı olma şartı bulunurken, Belediye Halk Otobüsleri yeni araçlarla şimdiden bu düzenlemeye kendisini hazırlamaya başladı. Önümüzdeki günlerde alınacak yeni otobüslerle özürlülere özel araçların sayısının artması beklenirken, seferlere başlayan 5 yeni otobüs için yakında tören düzenleneceği öğrenildi.



Konforlu seyahat imkanı



Isuzu tarafından üretilen özürlü rampalı ve klimalı yeni model araçların yurt çapında ilk kez Bartın&8217;da hizmete girdiği de öğrenildi. Yeni araçlar engellilerin toplu taşıma ile ulaşım engelini ortadan kaldırırken, vatandaşlar da klimalı, çevreye duyarlı, son derece konforlu olan bu araçlarla daha iyi seyahat etme imkanı bulacak. Yeni araçlar için önümüzdeki günlerde düzenlenecek törene Isuzu firması yetkilileri de katılacak.


Editör: Pusula Gazetesi