Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Zonguldak Temsilcisi Evren Türeci Sezgin, Vali Erdal Ata&[#]8217;dan hayvanların yiyecek ve barınma sıkıntılarının olduğunu söyledi. Vali Ata, sokak hayvanlarıyla ilgili basından destek isteyerek, gazete-lerin bir köşesine 2 günde bir hayvanların barınma ve yiyecek ihtiyaçlarıyla ilgili yazı yazmaları hakkında yardım istedi.


Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Zonguldak Temsilcisi Evren Türeci Sezgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Erdal Ata&[#]8217;yı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdiler. Sezgin, Ata&[#]8217;ya Ankara Karayolu üzerinde faaliyet gösteren Zonguldak Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü Evcil ve Yabani Hayvan ve Kuşları Tedavi ve Barındırma Merkezi ile ilgili proje çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sezgin: &[#]8216;Engelli köpekler kulübede yatıyor&[#]8217;
Engelli köpekler için 50 adet kulübe hazırlandığını hayvanların artık bu kulübelerde sağlıklı ortam-larda kaldığını belirten Sezgin; &[#]8220;Özellikle engelli köpekleri beton üzerinde ve tel örgüler arkasında değil, daha özgür olmalarını istiyoruz. Bundan dolayı barınağın arkasını doğal yaşam alanı yapılabilmesi için oradaki menfezin kaldırılması konu-sunda yardımlarınızı bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Vali Ata da, barınağın çok dar bir alanda kurulduğundan genişletme çalışmasının biraz zor olduğunu belirterek, bu konuda TSO, belediyeler ve hayırseverlerden yardım istenebileceğini söyledi.
Ata konuşmasında; &[#]8220;Yolun bir tarafı karayollarına ait, diğer tarafında yamaç ve Türkiye Taşkömürü Kurumu´na ait döküm alanı var. İl Özel İdare olarak değil de karayolunda çalışma yapan firma, hayırsever vatandaşın yer vermesi ya da Ticaret ve Sanayi Odası´nın girişimlerde bulunması durumunda elimizden gelen çabayı gösteririz.
İl Özel İdare olarak belediye başkanları ile görüşerek bu tür yerleri sağlayama çalışırız&[#]8221; dedi.

Vali Ata, basından destek istedi
Bazı insanların &[#]8216;hayvanlar için hazırlanan bu tür çalışmalar insanlar için yapılmıyor&[#]8217; şeklinde düşünebileceğini ifade eden Vali Ata, bu konuda da basından destek istedi.
Gazetelerinin bir köşesine 2 gün de bir hayvanların barınma ve yiyecek ihtiyaçlarıyla ilgili yazı yazmaları hakkında destek isteyen Vali Ata; &[#]8220;Tabi ki insanların ayrıcalığı var. Ama sokak köpekleri de can taşıyor, onları da korumak lazım.
Ayrıca, toplu yemek verilen iş yerleri, fabrikalar ve gıda üretimi yapılan yerlerde çöpe dökülen yiyecekler barınağa gönderilebilir. Haber verilmesi durumunda bizim ekiplerimiz bu yiyecekleri toplar, barınaktaki hayvanların gıda ihtiyacı karşılanabilir.
Bununla ilgili basına büyük görev düşüyor. Gazetelerinin bir köşesine 2 gün de bir bununla ilgili yazı yazmaları durumunda bunu okuyan vatandaşlarımız yemek artıklarını barınağa gönderebilir&[#]8221; şeklinde konuştu.
Ardından Sezgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Erdal Ata&[#]8217;ya katkılarından dolayı plaket ve HAYTAP adına da teşekkür belgesi takdim ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi