Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ilçeye Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nden gelen fındık işçilerinin barınma yerlerinde incelemelerde bulundu.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, beraberinde Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent İşçan ve İlçe Tarım Müdürü Rafet Yılmaz´la birlikte ilçeye Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nden gelen fındık işçilerinin barınma yerlerinde incelemelerde bulundu. Fındık işçilerinin sorunlarını yerinde gören Kaymakam Memük, çadır kentlerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Fındık işçilerinin barınma yerlerinde her türlü ihtiyacın karşılanması noktasında çalışmalar başlattıklarını belirten Memük, &[#]8220;İlçemize Doğu illerinden fındık toplamak için gelen fındık işçileri için tahsis edilen alanlarda öncelikli olarak aydınlatma için elektrik hattı çekildi, su ihtiyacını karşılamak için de çözüm ürettik. Tuvalet ve banyo ihtiyaçları da bir iki gün içinde tamamen bitmiş olacak. Gayretlerimiz, işçileri belirlenen bölgelerde toplamak. Zorunlu ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımız sürüyor, bir kısmına elektrik ve temiz su, tuvalet ve banyo yeri tahsis edildi. Tahsis edilen yerler dışında konaklayan ekipleri bu alanlara alarak sorunu çözeceğiz. Doğu´dan gelen fındık işçileri, tahsis edilen alanlar dışına yerleşmiş, belirlenen toplu alanlara bu çadır kentleri yerleştireceği. İşçilerin ihtiyaçlarını bu alanlarda karşılayacak alt yapıda en kısa süre içinde kurulacaktır&[#]8221; dedi.
Kaymakam Memük ayrıca, Aşağıdağ köyü sağlık ocağı sorumlusu Dr. Kenan Cibaroğlu ve hemşire Ayşegül Dayı ile birlikte çadır kentlerde sağlık taramasına başlatıldığını çalışmalar kapsamında 50 kişinin sağlık taramasından geçirildiğini, 10 bebeğe ücretsiz d vitamini 10 bebeğe kandamlası ve yetişkin kadınların kızamığa karşı aşı yapıldığını ve sağlık taramasının devam ettiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi