Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, Türkiye´nin 2001 krizinden sonra çok önemli bir gelişme kaydettiğini, 2007 yılı sonuna kadar yüzde 49,5 gibi bir büyüme kaydettiğini, bunun yüzde 30´unin özel sektör eliyle gerçekleştirildiğini söyledi. Mete, "Yine geçen sene, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye de bir kriz yaşadı. Buna rağmen Türkiye, rakipleri karşısında önemli bir büyüme oranı yakaladı. Ancak bu büyüme ve olumlu gidiş bütün sektörlerde olmadı. Bu büyümenin Ereğli´de de sağlanması lazım" dedi.
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, bir dizi ziyaret için Zonguldak´ın Ereğli ilçesine geldi. Halim Mete´nin ziyaretindeki ilk durağı 4 kişinin hayatını kaybettiği Ustaoğlu Gemi Tersanesi oldu. Mete´nin ziyaretine; Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Ereğli ile Alaplı ticaret ve sanayi odası başkanları Mehmet Genç ve Rafet Kılıç, TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı. Mete, konuşmasında, özellikle Tuzla´daki tersaneler gündeme geldiği beş yıldan bu yana tersanelerin çok önemli mesafe katettiğini belirtti. İş güvenliğini sadece iş yerlerinin sağlamasının yetmediğini ifade eden Mete, çalışanların da bu iş güvenliğine tamamen uyması gerektiğini kaydetti. Mete, "Bir musibet bin nasihate bedeldir sözünden hareket ederek, bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışılacaktır diye düşünüyorum. Yalnız şunu söylemek lazım, maalesef hep tersaneler göze alınır. İnşaat sektöründe yüzde olarak çok daha fazla kaza olmasına rağmen tersanelerde hep sayım yapılır. Biz çalıştırdığımız insanla beraber aynı karavanadan yemek yiyen bir sektörün mensuplarıyız. O nedenle de onların başına gelebilecek bırakın ölümü en ufak bir yaralanma bile bizleri ailece bütün denizcileri ve bütün denizcileri fazlasıyla üzer." dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, Ustaoğlu Gemi Tersanesi ziyaretinin sonrasında, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ve Ticaret ve Sanayi Odası´nı ziyaret etti. Tersaneler bölgesindeki ziyaretinin ardından Erdemir´e geçen ve Genel Müdür Oğuz Özgen ile bir süre görüşen Mete, daha sonra Kaymakamlık makamına geçerek Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ile bir araya geldi. Beraberinde Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç ve Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ile birlikte makama çıkan Mete ile Kaymakam Ekşi arasındaki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´na geçen TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Meclis Toplantı Salonu´nda oda yöneticileri ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Ereğli TSO Meclis Başkanı Zeki Us ve oda yöneticileri ile Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem´in yanı sıra Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç da katıldı.
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Ereğli ziyareti ile ilgili basına mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Halim Mete, TOBB´da bölgeden sorumlu yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatarak, bölgenin gelişmesi ve sorunlarıyla ilgili konuların kendisi tarafından takip edildiğini söyledi. Öncelikle geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen iş kazası dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini kaydeden Mete, Erdemir Genel Müdürü Özgen ve Ereğli Kaymakamı Ekşi´yi de ziyaret ederek, Ereğli ile ilgili bilgiler aldığını kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi