Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçı Caddesi&[#]8217;nde bulunan Hal Binası&[#]8217;nda bir buçuk ay önce patlayan kanalizasyon, çevreye yaydığı pis kokunun yanı sıra insan sağlığını da tehdit ediyor. Karaelmas Mahallesi&[#]8217;nin tüm kanalizasyonlarının bağlı olduğu şebekenin yaklaşık bir buçuk ay önce patladığını ve Hal Binası&[#]8217;nın girişinden doğru aktığını belirten market çalışanı Şafak Keşap, sorunu yetkililere iletmelerine rağmen herhangi bir önlemin alınmadığı söyledi. Zonguldak halkının sebze-meyve ihtiyacının yanı sıra gıda deposu ve marketlerinde bulunduğu Hal Binası&[#]8217;nın içerisinde patlayan kanalizasyonun bir buçuk ay açıktan aktığını belirten Keşap, &[#]8220;Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü&[#]8217;ne bir buçuk aydan beri sorunumuzu anlatıyoruz. Bugün-yarın onaracağız diyerek sürekli bizleri oyalıyorlar. Zonguldaklıların sebze ve meyve ihtiyacının karşılandığı, gıda deposu ve marketlerin yanı sıra ilaç depolarının bulunduğu Hal Binası&[#]8217;ndaki kanalizasyon rezaletini, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere tüm birimlere defalarca ilettik. Ancak bugüne kadar ne gelen ne de giden&[#]8221; dedi.
Yaşanan rezaletin insan sağlığını tehdit etiğini belirten Mahalle sakini Şafak Keşap, sorunun çözümü için İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan&[#]8217;ı göreve davet ettiğini söyledi.
Dereyi andıran bir şekilde akan kanalizasyonun bugüne kadar yapılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri ise, koku ve sivrisinekler nedeniyle kapı-pencere açamadıklarını belirterek, duyarsız kalan yetkililere sitem ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi