Belediye Başkanı Cemal Akın Kavşak Suyu havzasında incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Su İşleri Şefi Ali Yaşar, Fen İşleri Müdürü Çetin Önder, Temizlik ve İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz ve teknik ekip ile birlikte Kaman ve Kazpınarı Köyleri arasındaki kavşak suyu havzasına giden Başkan Akın, havzadaki kayıp-kaçakların önlenmesi amacıyla derhal çalışma başlatılacağını söyledi.


Kaynaklarda azalma var


Küresel ısınma, kar ve yağmur yağışının olmaması nedeniyle su kaynaklarında azalmalar yaşandığını belirten Başkan Akın &8220;Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve kentimizde de küresel ısınmanın olumsuz etkilerini görüyoruz. Kış aylarında yeterli miktarda kar yağmaması, yağmurun azlığı ve aşırı sıcaklar nedeniyle birkaç gündür Kavşak Suyu&8217;nda sıkıntı yaşanıyor. Kaynakta su azaldığı için depolarımız dolmuyor&8221; dedi.


Hemen çalışma yapılacak


Belediye Başkanı Akın &8220;Ekibimiz ile birlikte Kavşak Suyu Havzası&8217;nda incelemeler yaptık. Suyun arttırılabilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Havzadaki kayıp-kaçakların önlenmesi ve böylece su miktarının artırılması ile ilgili hemen çalışmalara başlıyoruz&8221; diye konuştu.


Hassasiyet bekliyoruz


Halkı su konusunda bir kez daha duyarlı olmaya davet eden Başkan Akın &8220;Su ile ilgili sıkıntı çekilen bu dönemlerde halkımızın Kavşak Suyu&8217;nu gereksiz harcamamasını, gereğinden fazla su alınmamasını rica ediyoruz. Biz belediye olarak tüm ekiplerimiz ile su miktarının artırılabilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızı içecekleri kadar su almaya çağırıyorum&8221; şeklinde konuştu.


Kavşak suyunda izdiham


Bu arada kent merkezindeki çeşmelerden iki günde bir akan kavşak suyunda kaynaktaki düşüş nedeniyle su gününün pazar gününden pazartesi gününe atlamasından dolayı izdiham yaşandı. Çeşmelerin en son Cuma günü aktığı kentte vatandaşlar iki günlük bekleme süresinin ardından dün yeniden su alma imkanı bulurken, artan talep nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.


Gözler diğer kaynakta


Su kaynaklarındaki azalma nedeniyle kavşak suyundan sonra gözler Bahçecik-Ulupınar hattından gelen ve binalarda daha çok kullanma suyu olarak değerlendirilen suya çevrildi. Yetkililerin ve vatandaşların yağmur için dua etmeye başladığı kentte kaynaktaki düşüşle birlikte kullanma suyunda da kısıtlamaya gidilmesinden korkuluyor.

Editör: Pusula Gazetesi