İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, Merkeze bağlı Göbü Köyü&[#]8217;nde halkın sorunlarını dinledi. Vatandaşın sorunlarının takipçisi olacaklarını vurgulayan Terzi; &[#]8220;Biz sizin hizmetçiniziz. Bazıları hiçbir şey yapmadığımızı söylüyor. Yerinde sayan insan, koşan insandan daha fazla ses çıkarır&[#]8221; dedi.


İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, Merkeze bağlı Göbü Köyü&[#]8217;nü ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi. Köy halkından sorunlarla ilgili bilgi alan Meclis Başkanı Terzi&[#]8217;ye İl Genel Meclis Üyesi Filiz Ünal Sarsık eşlik etti. Terzi ilk olarak Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan&[#]8217;dan sorunlar hakkında bilgi aldı. Güçlücan, köylerinde yol ve 20 yıldır su sorunu yaşadıklarının bunun yanında da elektrik tellerinin bakımsız olduğunu ve az bir rüzgarda dahi tellerin koptuğunu belirterek, vatandaşın zaman zaman tehlikelerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Terzi, yol ve su sorunun gidereceklerini elektrik sorunu ise Bedaş&[#]8217;a bildirilmesi gerektiğini, Bedaş sorunla ilgilenmez ise soruna kendilerinin el koyacağının sözünü verdi.
Zonguldak&[#]8217;ın coğrafi yapısından dolayı birçok hizmetin zor şartlar altında yapıldığını belirten Başkan Terzi; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta asıl sorunun kaynağı ve sorunları daha da fazla sorun yapan coğrafi yapı. İl Özel İdaremizin öncelikli hedefi bütün köylere hizmet etmek. Her şeyi milletimiz için yapıyoruz. Zonguldak&[#]8217;ta sorunları çözümünü sağlayacak kaynak bulamıyoruz. Bu yüzden en büyük sorunumuz kaynak sorunu. Öncelikli hedefimiz hizmet gitmeyen yerlere hizmeti ulaştırmak. Bizde bu yüzden çözümünü sağlamaya çalıştığımız sorunların takipçisi olacağız. Biz sizin hizmetçiniziz. Halkımızdan tek isteğimiz sorunları bize bildirsin.
Bazıları hiçbir şey yapmadığımızı söylüyor. Yerinde sayan insan koşan insandan fazla ses çıkarır.

&[#]8216;Sineklerden şikayetçiyiz&[#]8217;
Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan, köylünün yaz ayı boyunca sineklerden şikayetçi olduğunu ve köylerinin ilaçlanmasını istedi. Güçlücan, köylerinin ortasından dere geçtiğini ve derenin pisliği nedeniyle sineklerden durulmadığını söyledi. İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi de, sinek sorunuyla ilgili Tarım Müdürlüğü veya Belediye ile ilaçlama konusunda görüşeceklerini, eğer sorun çözülmez ise İl Özel İdaresi&[#]8217;nin ilaçlama için harekete geçeceğini belirtti.
&[#]8216;Göbü Sahili&[#]8217;ne çöp varilleri koyduk&[#]8217;
Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi ve beraberindekiler Göbü Sahili&[#]8217;nde incelemelerde bulundu. Muhtar Güçlücan&[#]8217;ın talebi nedeniyle sahilde incelemelerde bulunduğunu belirten Terzi, sahildeki çöplerin toplanması amacıyla çöp varilleri yerleştirdiklerini söyledi.
Terzi, buradaki çöpleri İl Özel İdaresi&[#]8217;nin imkanları ile varillere toplandığını, daha sonra da kamyonlarla çöp depolama tesisine götüreceklerini belirtti. Ardından Terzi ve beraberindekiler Göbü Köyü&[#]8217;ndeki incelemeler sonrası Türkali Köyü&[#]8217;ne geçti.
Editör: Pusula Gazetesi