Filyos Beldesi&[#]8217;nde, Filyos Belediyesi tarafından beldede bulunan 45 çocuk sünnet ettirildikten sonra festival gibi şölen yapıldı. Şölene yoğun katılım oluşurken gecenin ilerleyen dakikalarında belediye tarafından halka verilen yemekte izdiham yaşandı. Filyos Belediyesi tarafından belde de bulunan sünnet çağına gelmiş 45 çocuk için şölen düzenlendi. Şölene Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Ak Parti Belde Başkanı Musa Yankın, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İl Genel Meclis Üyesi Arif Sefercik, Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Şölen ilk önce akşam üzeri konvoy düzenlendi. Ardından belediye binası önünde sünnet ettirilen 45 çocuk için Kuran okutuldu. Kuran okunmasından sonra gece programına geçildi. Programa sanatçı olarak ilk önce sahne alan İlhan Kılıç sahne aldı. Kılıç şölene gelen davetlilere müzik ziyafeti sunarken vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Ardından sahne alan Sanatçı Devrim Erdem sahneye çıktı. Erdem&[#]8217;in sahneye çıkmasının ardından sahne önü çocuk şenliğine döndü. Devrim Erdem&[#]8217;in şarkılarına eşlik eden çocuklar ilgi ve beğeni topladı. Daha sonra sahnede yer alan Devrim Erdem sünnet olan çocuklara sahneye çıkartarak şarkı söylettirdi. Şölen devam ederken sahneye gelen zihinsel özürlü Seçil Ünal, Sanatçı Devrim Erdem&[#]8217;e şarkı söyleyeceğini ifade etti. Erdem ise onu kırmayarak Seçil Ünal sahnede şarkı söyledi.
Şölen devam ederken Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal sahneye gelerek sanatçı Devrim Erdem&[#]8217;e çiçek sundu ve teşekkür etti. Ünal sahnede yaptığı konuşmada halkına seslenerek, &[#]8220;Siz her şeyin en güzeline layıksınız. Sizlere hizmet etmek bana gurur veriyor. Şu sahil projesi varya birilerinin engellediği o devam edecek buradan size söz veriyorum hapse girmem gerekiyorsa da gider yatarım kimse merak etmesin&[#]8221; dedi.
Programın sonlarına doğru Başkan Ünal eşi ile birlikte sahne önünde vatandaşlar ile göbek attı. Ünal&[#]8217;ın annesi de oğluna eşlik etti. Bu arada verilen yemekte aşrı kalabalık ve yoğunluktan yemek almak için sabırsızlanan vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Belediye görevlileri vatandaşlara yemek vermekte güçlük çekti. Gecenin sonunda sünnet şöleni ile ilgili açıklama yapan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal sünnet şölenin iki yılda bir yapılacağını ifade ederek beldede diğer festival ve organizasyonların yapılması içinde söz verdi. Ünal, &[#]8220;İlk defa Filyos&[#]8217;ta sünnet şöleni yapıldı.Bizden önceki arkadaşlar böyle bir düşünceyi gündeme getirmemişlerdi. Filyos&[#]8217;ta 45 tane çocuğumuzun sünnet çağında olduğunu tespit ettik. Bu çocuklarımızı belediye ve iş adamlarımızın imkanlarıyla sünnet ettirdik. Halkımıza da sünnet şöleni düzenledik. Kuran okuttuk, böyle bir etkinlik yaptık. Filyos&[#]8217;un yüzde 90&[#]8217;ı bu sünnet şölenine ilgi gösterdi. Neden ilgi gösterdi. Çünkü halkımız bizim yaptığımız hizmetleri destekliyor. Halkın bize olan güveni ve desteği tam. Halkımıza hizmet için seçildik. Biz bu işleri oy korkusu ile değil, Allah rızası için yapıyoruz. Halkımızda bunun bilincinde. Halkımıza hizmetlerimiz devam edecektir. Şölende yemek ikramımızda vardı. Tabiri caizse biz burada iki tane sığır kestik. Hazırlattık. Ancak yoğunluk çok kalabalık olduğundan insanlarımız tabi ki yemek almakta güçlük çektiler. Ama burada yemek yemeyen kalmadı herkes yemeğini yedi. Halkımız bu etkinlikten memnun kaldılar. Belediye Meclisinde aldığımız karar doğrultusunda sünnet şölenimizi iki yılda bir uygun bulduk ve ben halkımıza söz verdiğim gibi ulusal bir sanatçıyı buraya davet ederek festival yapacağız&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi