AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapımına kısa bir süre önce yeniden başlanan Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ile birlikte yaptığı incelemeler sırasında konuşan Milletvekili Tunç, Kültür Merkezi için gerekli ödeneklerin Kültür Bakanlığından aktarıldığını belirterek, çalışmaların hızla tamamlanacağını belirtti. Milletvekili Tunç, &8220;İl Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirilen ikmal ihalesinin ardından çalışmalara başlandı. Kültür Merkezi kısa süre içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacak. Bunun için hızlı bir çalışma içerisindeyiz&8221; dedi.


Acil ihtiyaç söz konusu


Bartın´ın Kültür Merkezi binasına acil ihtiyacı olduğunu belirten Milletvekili Tunç &8220;1993 yılından bu yana 10´dan fazla Kültür Bakanı değişmesine rağmen, çeşitli sebeplerle inşaatı sürüncemede kalmıştı. Kültür Merkezi binası inşaatının yeniden başlaması ve bir an önce bitirilmesi yönündeki taleplerimize Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay tarafından duyarlılık gösterilmiş ve çalışmalar başlatılmıştır. Bunun için Bakanımız Ertuğrul Günay&8217;a teşekkür ediyorum. İnşaatın tamamlanması için gerekli ek ödenekler de gönderilecektir. Yıllardır sorun olarak görünen inşaatı da hükümetimiz bitirecektir &8221; diye konuştu.


En büyük Kültür Merkezi olacak


Bartın Kültür Merkezi inşaatının tamamlandığında Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük Kültür Merkezi olma özelliğini taşıyacağını da ifade eden Milletvekili Yılmaz Tunç, yapımı hızla tamamlanacak olan binanın Bartın&8217;ın kültürel faaliyetler ve kongre turizmine yönelik çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Bartın Kültür Merkezi bünyesinde, kütüphane, sanat galerisi, sergi salonları, resim-heykel atölyesi, 600 kişilik büyük salon, 150 kişilik küçük salon, sanatçı misafirhanesi yer alacak.

Editör: Pusula Gazetesi