Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanı ve Dağköy Güreş Ağası Tuncay Karakuş, Dernek Başkanlığı&[#]8217;na getirilmesinin ardından bir dizi yenilik projesini hayata sokmak için çalışmaya başlamış durumda. Ankara&[#]8217;da bulunan derneğin etkisini arttırmanın yolunu güven sağlamaktan geçtiğini belirten Karakuş, bu süreçte siyaset üstü bir çabanın önemini vurguluyor. Zonguldak Lobisi için istemenin yeterli olmadığını belirten Karakuş, herkesin destek olması gerektiğini belirterek; kapı kapı dolaşıp Zonguldaklılara ulaşmaya çalışacaklarını söylüyor.
Karakuş; Ankara&[#]8217;ya gelen herkesin rahatlıkla uğrayabileceği bir dernek yapılanması içinde olduklarını belirterek, Zonguldaklı çocukların eğitimlerine önem vereceklerini altını çiziyor. Karakuş döneminde çabaların artacağı gözleniyor. Bu süreçte Zonguldak Lobisi&[#]8217;nin sağlanması içinde şartları oluşturma sürecine gireceklerini belirten Karakuş&[#]8217;a göre derneği siyasetçilerin desteği ile ama siyasete bulaştırmadan sürdürmek lobi konusunda en önemli şart.
Bu gerçeği gören Karakuş&[#]8217;un ve ekibinin yeni dönemde Zonguldak adına önemli bir mücadele anlayışı ortaya koyması bekleniyor.
Editör: Pusula Gazetesi