Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, parti içinde devam eden &[#]8216;Kilimli huzursuzluğu&[#]8217;na ilişkin süreci beklediklerini ifade etti. Öte yandan yüksek sesle dile getirilmese de Ak Partili Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım arasında zirve yapan polemik devam ediyor. Yapılan polis operasyonunun ardından Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım&[#]8217;ın hedefi haline gelen Başkan Seçkin Özdemir, belediyeden yapıldığı ileri sürülen ve yargıya taşınan hurda yolsuzluğuyla ilgili verdiği ifadesinde bilgisi olmadığını söylemişti.
Kilimli Belediyesi&[#]8217;nde yaşanan hurda operasyonu hakkında konunun yargıya intikal ettiğini ve ne aşamada olduğunu bilmediğini söyledi. Uçar, bununla ilgili sürekli genel merkeze ve milletvekillerine bilgi aktardıklarını belirterek, &[#]8220;Seçkin Beyi bu pozisyonda sorgulamak ve yargılamak asla bize düşmez&[#]8221; şeklinde konuştu.
Bu konuda yapılan açıklamalara da değinen İl Başkanı Uçar; &[#]8220;Seçkin Özdemir&[#]8217;in olayı yargıya intikal etmiş bir konu. Sahsıyla ilgili yargı boyutu ne aşamadadır ve sonuçlarını bilmiyoruz. Bununla ilgili biz hem genel merkezimize hem de milletvekillerimize süreçle ilgili bilgiler aktarıyoruz. Seçkin beyi bu pozisyonda sorgulamak ve yargılamak asla bize düşmez.
Yargıya intikal etmiş konularla ilgili açıklama yapmakta doğru değildir. Eğer böyle bir şey var ise parti yetkililerimizin ve yukarısı yapmış olduğumuz raporların doğrultusunda gereğini yapar. Ama bununla ilgili zaman zaman yapılan açıklamaları okuyoruz.
Bu açıklamaların üslubunun doğru olmadığını bu anlamda açıklamaları yapanlarla ilgili hem ikazlarımızı hem de parti içi disiplin kademesini çalıştırıyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi