Zonguldak´ın Ereğli İlçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile okulların bir gün süre ile tatil edildiği belirtildi. Öğrenciler yeni yıl ile birlikte iki gün izin kullanacaklar. Üç gündür Zonguldak Ereğli Karayolu´nda bekleyen tır sürücülerine ise Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kumanya yardımı yapıldı.

Ereğli Merkez Başta olmak üzere 17 Köy yolunu da ulaşıma kapatan yoğun kar yağışı nedeni ile 1 gün süre ile tatil edildi. Ereğli´de okullar tatil edilirken, Zonguldak Ereğli karayolunda geçiş izni verilmeyen TIR sürücüleri de zor anlar yaşıyor. Sürücülerin kumanyalarının bitmesi nedeni ile Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tır sürücülerine kumanya yardımı yapıldı. Yaptırılan kumanyalar, bölge trafik ekipleri tarafından tır sürücülerine ulaştırıldı. Bursa´dan Zonguldak´a malzeme taşıyan tır sürücüsü Ergün İnan, 3 günden bu yana bekledikleri Zonguldak Ereğli Karayolu´nda, Karayolları´nın çalışmamasından dolayı sıkıntı yaşandığını iddia etti. İnan açıklamasında, "3 günden bu yana burada bekliyoruz. Burada Karayolları ekipleri çalışsaydı burada beklemiyor olacaktık. Polis arkadaşlar sağ olsunlar, yiyecek bir şeyler getirdiler. Onların sayesinde karnımızı doyuruyoruz." dedi.

BELEDİYE YOL TEMİZLEME ÇALIŞMALARINI GECEDE SÜRDÜRDÜ&[#]8230;
Ereğli Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yağan kar nedeni ile kapanan mahalle, cadde ve sokakları temizleme işlemine gece de devam etti. Gece saatlerinde yapılan temizlik çalışmalarını gezen Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, halkın rahat edebilmesi için Belediye olarak tüm imkânların seferber edildiğini söyledi. Sesli konuşmasında, "24 saat itibari ile hizmetimiz devam ediyor. Görünmeyen kahraman arkadaşlarımız canla başla yine çalışıyorlar. Ereğli Belediyesi olarak her türlü önlemimizi aldık. Ana yollarımız açık, ara yollarımızda da çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Fen işlerine bağlı grayderler de ara yolların açılması amacı ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmaya devam edecek. Burada, halkımızı yollarda bırakmamak ve rahat bir şekilde işyerlerine ve evlerinde gidebilmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Biz de Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri olarak arkadaşlarımıza destek vermek amacıyla burada bulunmaktayız." dedi.
Editör: Pusula Gazetesi