Zonguldak'ta, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri başladı. Valilik önünde düzenlenen törende; TMMOB Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törene; TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz ile siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erdoğan Kaymakçı, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

KAYMAKÇI: "MADEN KAZALARINDA HAYATLARINI KAYBEDEN TÜM MADEN EMEKÇİLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ"

Çelenk koyma töreninin bu etkinliklerden birisi olduğunu belirten Kaymakçı "Ülkemizin kalkınması için madenlerimizi yerin metrelerce altından, karanlıktan aydınlığa çıkaran madencilerimize çok şey borçluyuz. Madenlerimizin ülke ekonomisine kazandırılmasında en büyük pay kuşkusuz onlarındır. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle maden kazalarında hayatlarını kaybeden tüm maden emekçilerini saygıyla anıyoruz. Sektör çalışanlarına kazasız bir iş yaşamı diliyor ve çilekeş madencilerin bayramını kutluyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanında maden emekçilerinin, maden çalışanlarının güvenli bir çalışma ortamının sağlanması, tüm haklarının alınması çerçevesinde bu günü vesile sayarak bu sıkıntılarımızı gündeme getirmek ve bu çerçevede bu etkinlikleri düzenliyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi