Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grizu patlaması sonucu yaşanan göçük nedeniyle, işçilerin mahsur kaldığı Karadon Maden Ocağı´nda bulunan işçilerin yakınlarını ziyaret etti. Erdoğan, madenci yakınlarının bulunduğu birinci çadırı ziyaret ettikten sonra ikinci çadıra geçti. Başbakan Erdoğan, çadıra gittiği sırada protesto edildi. Bu esnada kısa süreli arbede yaşandı. Başbakan Erdoğan da çadırı terk ederek konuşmaya yapacağı yere geçti. Başbakan´ın gitmesiyle birlikte madenci yakınlarının bulduğu çadır iyice karıştı. Sandalyelerin havada uçuştuğu görüldü. Çadırda bulunan bazı vatandaşlar, çekim yapan basın mensuplarına saldırdı. Polis ekipleri, olayların büyümesini havaya bir el ateş açarak önledi. Bu arada bazı vatandaşların fenalık geçirdiği görüldü. Başbakan Erdoğan´ın konuşma yapacağı yere gelmek isteyen bir grup öğrenci alana alınmadı.


Provakötür olduğu belirtilen ve Ankara´dan geldiği belirlenen A.K.P. adlı bir kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Öte yandan, Başbakan Erdoğan, maden ocağından ayrılırken Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ile karşılaştı. Erdoğan, aracından inerek Topçu ile bir süre sohbet etti. Erdoğan, ayrılmadan önce vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, damadı Berat Albayrak´ın akrabası olduğunu söyleyen Mehmet Karaca ile de karşılaştı. Başbakan´a sarılan Karaca, 17 yıl ocaklarda çalıştığını söyledi.


Başbakan, yol kenarında bekleyen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunmasının ardından Gelik beldesi´nden ayrılarak Ankara´ya hareket etti.

Editör: Pusula Gazetesi