CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, &8220;19 Mayıs 1919 tarihi, laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır&8221; dedi. Yalçınkaya &8220;Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün, 19 Mayıs 1919 günü başlattığı bağımsızlık savaşı, Türk Ulusu´nu uçurumun kenarından döndürmüştür. Atatürk, Samsun´a ayak basar basmaz "tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurma" kararını yaşama geçirmiş, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas kongrelerinin toplanması, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılması, bu sürecin kilometre taşlarını oluşturmuştur&8221; diye konuştu.


Cumhuriyet gençliğe emanet


Milletvekili Yalçınkaya 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda &8220;Eğer bugün ülkemizde, onurlu bir yaşam sürdürebiliyor, temel hak ve özgürlüklerimizi kullanabiliyor, kadınıyla, erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerleyebiliyorsak bunu Ulu Önderimiz Atatürk´e ve kurduğu laik, demokratik Cumhuriyet´e borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız. Ulu Önderimiz Atatürk; "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet´i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz" diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet´i, güvendiği Türk Gençliği´ne emanet etmiştir&8221; ifadesini kullandı.


İnancın ve güvenin göstergesi


Bartın Milletvekili Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü: Atatürk, Türk Gençliği´nin en güç koşullar altında da başarılı olacağına yürekten inanmış, gençlerin, yenilikleri yakalayan çağdaş kuşaklar olarak yetiştirilmesine büyük özen göstermiştir. &8216;Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur&8217; sözü ile başarılı olabilmenin bir koşulunun da sağlıklı olmak olduğunu, sağlıklı olmak içinde spor yapmak gerektiğini her zaman vurgulamıştır. Atatürk´ün Gençliğe Hitabı ve Cumhuriyet´i Türk gençliğine emanet etmesi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir.



Ülkemizi ileriye götürecek

Ülkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Atatürk ilkelerine ve onun eserlerine sahip çıkacak olan bugünkü Türk gençliğidir. Türk Gençliğinin, sorumluluklarını yerine getirebilmek için, hiçbir özveriden kaçınmayacağına dair inancımız sonsuzdur. Bu millet her zaman yetiştirdiği gençleriyle olgunluk derecesine erişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk ulusunun bağımsızlığının göstergesi olan &8220;19 Mayıs Atatürk&8217;ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı&8221;nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Atatürk&8217;ü, bu vatan toprakları için canını seve, seve feda eden tüm vatan kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.
Editör: Pusula Gazetesi