Bartın Devlet Hastanesi&8217;nde dün hastane idarecilerine Profesyonel Yöneticilik ve Farkındalık konulu seminer verildi. Konunun uzmanı Fevzi Çığ tarafından verilen seminere Başhekim Seyfettin Kalay ve çok sayıda hastane idarecisi katıldı. Eğitim Hemşireleri Mualla Alaçam ve Aslıhan Yılmaz tarafından hazırlanan seminer katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Bilgilendirme seminerinde profesyonel yöneticilik ve farkındalık konusunda açıklamalarda bulunan Fevzi Çığ, &8220;Herkesin bazı konularda belli bir birikimi var ama farkındalık nedir, ne değildir, farkındalığın ne olduğunu fark edebildik mi?&8221; gibi konu başlıkları altında sunum yaptı.


Profesyonel yöneticiliği anlattı


Fevzi Çığ, &8220;Yönetim belli bir amaca ulaşabilmek için bir grup insanın iş deneyimi sağlamak amacıyla harcanan çabaların bütünüdür. En önemli kaynak insan kaynağıdır. Profesyonel yöneticinin en iyi yaptığı şey insanı profesyonelce yönetebilmektir. Yaptığımız bilgilendirme çalışması profesyonel yöneticiliğin nasıl yapılacağı ve yöneticiliği daha iyi nasıl yapabilecekleri ile ilgili bir çalışma. Farkındalığın standart bir tanımı yok. İnsanlar bir yere yaslandıklarında bunu hisseder ve fark eder. Çay içtiğinde ağzındaki çayın tadını fark eder. Bunlar en basit fizyolojik farkındalıklardır&8221; şeklinde konuştu.


Örnekler verdi


Fevzi Çığ, &8220;Birde zihinsel, duygusal ve psikolojik farkındalıklar var. Ben bir şeyler anlatırken, herkesin zihninden bir şeyler geçiyor ve birileri bunların farkında. Bunun dışında iletişim sırasındaki farkındalık empati ile ilgili örnek verecek olursak, mesela bir personel geldi ve mazereti var. Size mazeretini söylerken mazeretinin arkasında ne olduğunu bilebiliriz. Yöneticiler de farkındalık konusunda profesyonel hale geldiğinde personelinin söylediği mazeretin arkasında neler olduğunu kolaylıkla anlayabilir&8221; diye konuştu.


Güzel bir paylaşım


Fevzi Çığ, eğitim çalışmasını izleyen muhabirimize yaptığı değerlendirmede &8220;Güzel bir paylaşım olduğuna inanıyorum. Yaptığımız çalışmaya eğitim çalışması demiyorum. Çünkü eğitim verdiğimiz insanlar benden daha tecrübeli, daha birikimli, daha donanımlı fakat benim uğraştığım alanlarla tanışmamış olabilirler. O yüzden ben bu çalışmalara paylaşım diyorum. Tabi paylaşımda bulunduğumuz insanların fikirlerini de aldık&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi