Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, dış ticaret yapan veya yapmak isteyen gümrük müşavirliği hizmeti veren üye firmaların sahibi, yetkilisi ve personeline yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı düzenleneceği bildirildi. Eğitim programının, dış ticaret konusunda ülkede görevlendirilen tek kamu kurumu niteliğindeki Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) işbirliğinde, 12-13 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Yapılan duyuruda eğitim konuları da sıralandı. Yapılan duyuruda şunlar kaydedildi:
&[#]8220;Dış ticaret eğitim programına katılım ücreti kişi başı 100 TL olup, katılım payına tebliğ metinleri, eğitim malzemeleri, öğle yemeği, ara ikramlar dahildir. Programa katılmak isteyen üyelerimizin, Odamıza ulaşmalarını veya www.ztso.org.tr yada www.igeme.org.tr adreslerinde yer alan duyurular bölümünden online başvuru yaparak katılım ücretlerini n odamız hesabına yatırmalarını rica ederiz.
İhracat Mevzuatı ve Uygulamaları - İhracat mevzuatı ile ilgili temel bilgiler, ihracat işlemlerinin özellikleri ve aşamaları anlatılacaktır. İhracata Yönelik Devlet Yardımları - Firmaların hangi aşamada hangi devlet yardımına ihtiyaç duyabilecekleri ve yararlanma koşulları hakkında bilgi aktarılacaktır. İhracatta Fiyatlandırma, Maliyet ve Risk Yöntemi - İhraç ürünlerinin fiyatı belirlenirken dikkat edilmesi gereken konular anlatılacaktır. Dış Ticarette Kullanılan Belgeler, Alınması Gereken İzinler ve Sertifikalar - Belge düzenlenmesi sırasında dikkat edilmesi gereken konular, belgelerin tanzimi, çeşitli işlemlerde belge kullanımı ve karşılaşılan sorunlar ile çözüm önerileri açıklanacaktır. Pazar Araştırması Yapma - Pazar araştırması önemi, Pazar araştırmasının aşamaları, Bilgi kaynakları, hedef pazarları ziyaret etmenin önemi açıklanacaktır. İhracatta KDV İstisnası - KDV istisnalarından doğan iadeler ve aranılan belgeler ile KDV iadesinin genel usul ve esasları anlatılacaktır. İhracatta E-Pazarlama Uygulamaları - İhracatta modern pazarlamanın önemi, pazar ve müşteri bulmaya yönelik online veri tabanları ve E-Mail ile pazarlama konuları aktarılacaktır. Garanti Bankası Zonguldak Şubesi Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası hesap numarası olan TR48 0006 2000 1740 0006 298749 nolu numaraya katılım ücretlerinin yatırılması istenmektedir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi