Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Filyos Projesi'nde endüstri bölgesinin Tosyalı Holding'e peşkeş çekildiği yönündeki haberlerle ilgili konuştu.

Bahsedilen yerin Tosyalı Grub'a verileceğini daha önceden duyduklarını belirterek "Burası Tosyalı Gruba hediye ediliyor. Milletvekillerinin açıklamaları hep yarım kalıyor. Yarım açıklamalar oluyor" dedi. İl Başkanı Güney, Filyos Vadi Projesi ile ilgili yapılan toplantılara sadece AK Partili Milletvekilleri ve belediye başkanlarınım değil CHPli milletvekillerinin ve belediye başkanlarının da çağrılması gerektiğini belirtti.

"BAKAN SADECE AK PARTİLİLERİN DEĞİL CHPLİLERİN DE BAKANI, CHPLİLERİ DE DAVET ETSİNLER"

Filyos ile ilgili yapılan toplantılara sadece AK Partili Milletvekilleri ve belediye başkanlarınım değil CHPli milletvekillerinin ve belediye başkanlarının da çağrılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu;

"Bu vadide ki yatırım şeklinin, demek oluyor ki Tosyalı Gruba daha önceden şifaen söylemler vardı. Ama bu söylemlerin artık gerçeğe dönüştüğünü, gerçeklerin yavaş yavaş ortaya çıktığını görmeye başladık. Burası Tosyalı Gruba hediye ediliyor bence. Tabi bunun yanında Tosyalı Grubu'nun söylediği şey "Biz buraya gelirsek, bütün yatırımcılarda peşimizden buraya gelir" diye. Ekolojik olarak vadinin durumu da önemli. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya katılıyorum. Vadinin bir özelliği de artık, Çaycuma'yı da geçer, Gökçebey'e kadar gelebilir bir İstanbul örneğindeki Dilovası pozisyonuna gireceği görülüyor. Tabi bizim vadimizde eskiden kuş türlerinin geldiği, doğa zenginliği olduğu bir yerdi. Sanayileşme olacak, sanayileşme yapacağız. Ben ağır sanayileşmeye karşıyım. Dediğim gibi bunun ucu Gökçebey'e kadar gider. Gökçebey'e kadar gittiği zamanda güzelim vadinin özelliği de kalmaz. Şimdi bunun yanında da KARDEMİR'in bir istek şekli var. Ray demirleriyle ilgili onların da bir yatırım şekli var. İktidar partisi milletvekillerine çağrım şudur; bizim milletvekillerimiz ile beraber, çevrenin belediye başkanlarıyla beraber, ayrım yapmadan bunu sayın bakan Zonguldak'a geldiği zaman sadece Ak Parti'nin belediye başkanlarını toplayıp Zonguldak için yapılacak yatırımlar hakkında bir toplantı düzenlendi. Şehrin batı ve doğu giriş noktaları bugün CHP'li belediyelerde. Onun için ben o gün de söylemiştim. Bakan sadece AK Parti milletvekillerini, AK Parti belediye başkanlarının değil, vadinin belediye başkanlarının da bu kurul içerisinde olmasını temenni ediyorum. Umarım yapacakları bu eylem planında iktidar partisi milletvekillerimiz bunu gözden kaçırmaz ve onun üzerinde de birlik ve beraberlik içerisinde bu konuyu çözeriz."

"İLK ÖNCE OLAYLAR PİYASAYA ÇIKARTILIYOR, SONRA MİLLETVEKİLLERİ VE HERKES GERİ PLANDA KALIYOR"

AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun 'En son kararı bakan verecek' açıklamasını değerlendiren Başkan Güney, şöyle konuştu; "Milletvekillerinin açıklamaları hep yarım kalıyor. Yarım açıklamalar oluyor. İlk önce olaylar bir piyasaya çıkartılıyor. Ondan sonra milletvekilleri ve herkes geri planda kalıyor. Tam geçerli bir açıklama pozisyonuna girilmiyor. Aynı Kilimli Alacaağzı'ndaki gemi söküm tesislerinin yapılacağı yer gibi. Söylem oluyor, ondan sonra bunlara tam bir açıklama getirilmiyor. Çatalağzı ve Muslu Belediyeleri CHP'de. Enerji üssünde CHP'li belediyeler var. Bu belediye başkanı arkadaşlarımız eğer bir yatırım şekli olacaksa, Fİlyos'tan doğru gelecek olan ağır sanayi sisteminde bu arkadaşlarımızın da fikirlerinin alınması lazım. Alacaağzı'ndaki olayda aynı olayların çözülmesi lazım. Gemi sökümdeki Hindistan, Çin'de yapılan bu gemi sökümlerinde İzmir'deki Aliağa'da yapılan olaydan sonra Zonguldak kıyılarındaki çevre kirliliğine de çok dikkat etmemiz lazım. Bu şehri dikkatli yönetmemiz lazım. Bu şehri göçe zorlamamız lazım. Aş iş vereceğiz diye göçe zorlamamız lazım."

Editör: Pusula Gazetesi