Sinop-İstanbul arası haftanın üç günü deniz otobüsü ile deniz yolu taşımacılığı yapılması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Bir turizm şirketi sahibi olan Emre Yıldız, yaptığı açıklamada, Sinop ile İstanbul arasında deniz otobüsü seferleri başlatmak istediklerini söyledi. Sinop'ta deniz olduğunu ancak deniz yolu taşımacılığı olmadığını ve bu boşluğu doldurmak istediklerini belirten Yıldız, deniz yolu ile taşıma yapılabilmesi için ilgili kurumlarla görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.

Sahil ve deniz kenti olan Zonguldak'ta da zaman zaman deniz yolculuğu gündeme geliyor. Ancak bir türlü hayata geçirilemiyor. Zonguldak Belediyesi eski Başkanı Yüksel Aytaç, deniz otobüsleri ile ulaşımı başlatmak için çok girişimlerde bulunmuştu ancak kimseden destek göremedi.

Yine geçtiğimiz günlerde CHP 22'inci Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Zonguldak Belediyesi'nin denizcilik işletmesini kurarak deniz otobüsleri ile ulaşım önerisinde bulunmuştu.

Zonguldak kamuoyunun talebi; Sinop- İstanbul arası deniz otobüsleri hayata geçerse, bu deniz ulaşımına Zonguldak'ın da dahil edilmesidir. Zonguldaklı siyasetçilerin konuyla ilgili harekete geçmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı'ndan önce başlatılması düşünülen deniz seferlerine talep çok olursa fiyatların düşük tutulacağı belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi