15 - 16 Mayıs tarihleri arasında Sivas'da Taha Akgül Kapalı Spor Salonunda Okullararası Gençler Yıldızlar Floor Curling Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Türkiye Curling Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliğe Zonguldak iddialı gidiyor.

Zonguldak'tan ilk kez floor curling braşında Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yıldızlar'da ise Kozlu Alpaslan Ortaokulu ve Tej Koleji erkek ve kız takımı müsabakalara katılacak.

Curling Antrenörü Mustafa Demir önderliğinde kapalı tribünlerin altında bulunan pistte antrenmanlarını yoğun bir şekilde sürdüren sporcular yarışmalara hazır hale geldi. Demir ve öğrencileri Sivas'ta ilimizi en iyi şekilde temsil ederek madalya ile dönmeyi hedefliyor. Zonguldaklı sporcular ilk kez katılacakları şampiyonada yaptıkları antrenmanlarla iddialı olduklarını gösterdi.

Demir,''Floor Curlingde antrenmanlarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Önümüzde bir şampiyonu var. Ben ve sporcularım bu şampiyonaya ilk kez katılacağız. Amacımız oraya iddialı bir şekilde giderek madalya ile dönmek. Biz bunu yapacak güçteyiz. Yıldızlar ve Gençlerde iyi bir takım oluşturduk. Bunu da müsabakalarda göstereceğiz. Bu bizim için çok büyük bir tecrübe olacak''dedi.

Editör: Pusula Gazetesi