Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, ilçede Ali Aslankılıç'ın seçimi kaybetmesiyle ilgili değerlendirme yaptı.

Kilimli'de kazanan AK Parti'nin adayı Kamil Altun'a başarılar dileyen Karademir, halkın kararına saygı duyduklarını belirtti.

CHP'den aday gösterilmediği için İYİ Parti'den aday olan Erdinç Kargidan'ın oylarını böldüğünü ifade eden Karademir "Bizim aldığımız oy 3 bin 600 oy civarında. İYİ Parti'nin de 3 bin 100 civarında oyu var. Mutlak surette oylarımız İYİ Parti'ye kaydı" dedi.

Karademir, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Partililer adayla ilgili eleştirilerini başından beri yapıyor. Burada bu tamamen genel merkezin tasarrufu oldu. Kilimli'de ön seçim veya kamuoyu araştırması yapılmadı. Mevcut adayımız Ali Aslankılıç, Genel Merkezin tasarrufuyla atanarak aday oldu. Ön seçim yapılmadı. Zaten Türkiye'nin hiçbir tarafında önseçim yapılmadı. Kilimli halkı AK Parti'yi seçti. İradesine saygı duymak gerekiyor. Kazanan kişiye hayırlı olsun demekten başka bir şey yok. CHP olarak sonuçların böyle olmasını asla istemezdik. Herkes seçimi kazanmak için geliyor. Bu bir demokrasi yarışı. Ortada sonuçlar var. Bizim aldığımız oy 3 bin 600 oy civarında. İYİ Parti'nin de 3 bin 100 civarında oyu var. Tabi ki oylarımız İYİ Parti'ye gitti. Mutlak surette oylarımız İYİ Parti'ye kaydı. Tablo gösteriyor zaten. Yönetim olarak bunun değerlendirmesini yapacağız."

Editör: Pusula Gazetesi