AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde kurulan madenciliğin sorunlarının araştırılması ile ilgili komisyonun Amasra´ya gelerek inceleme yapacağını söyledi. Madencilik sektöründeki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa´nın 98. İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince kurulan ve 13 Ocak 2010 tarihinde çalışmalarına başlayan Meclis Araştırma Komisyonu´nun 21-22 Mart tarihlerinde Bartın´a geleceğini belirten Milletvekili Tunç, Araştırma Komisyonunun TTK Amasra Müessesi ile Hema Şirketinde incelemelerde bulunacağını ifade etti.


16 Milletvekili görev yapıyor



Milletvekili Tunç, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu´nun Başkanlığını yaptığı Araştırma Komisyonunda AK Parti´den 11, CHP´den 2, MHP´den 2 ve BDP´den 1 Milletvekili olmak üzere 16 Milletvekilinin görev yaptığını kaydetti. Heyette 11 uzmanın da yer aldığını komisyonun 20 Mart tarihinde Zonguldak´ta yaptığı incelemelerin ardından Bartın´a geleceğini ve iki günlük bir çalışma gerçekleştireceğini belirten Milletvekili Tunç, "Araştırma Komisyonu ilk önce TTK Amasra Müessesini ziyaret ederek brifing alacak. Daha sonra Hema Endüstri A.Ş.´yi ziyaret edecek ve şirketten de brifing alacak. Ardından da Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir toplantı gerçekleştirilecek" dedi.


Çalışmalara ışık tutacak


Milletvekili Yılmaz Tunç, Araştırma Komisyonu´nun Amasra´da gerçekleştireceği çalışmaların Bartın ve Amasra için çok önemli olduğunu kaydetti. Tunç, Komisyonun hem kamu hem de özel sektörde madenciliğin sorunları ile ilgili yaptığı araştırma ve incelemelerin ardından yapılacak tespitler ve komisyon raporunda belirtilecek olan çözüm önerilerinin bundan sonraki çalışmalara ışık tutacağını söyledi. Milletvekili Tunç, "Maden sektöründe ve madencilik yaparak geçimini sağlayan vatandaşlarımızın sorunlarını belirlemek için birebir firma ve kurumlarımızla diyalog kuruyoruz. Yapılacak çalışma sayesinde, sorunların çözümü konusunda elde somut verilerle hareket edeceğiz" diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi