Zonguldak Valisi Erdal Ata, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi´nin 95. Yıldönümü nedeniyle Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz&[#]8217;ı ziyaret etti. Yeni Şehit Aileleri Derneği Binası hakkında Vali Ata&[#]8217;ya bilgi veren Yorulmaz, 129 metrekare üzerine yapılması planlanan binasının inşaatına 3 gün içinde başlanılacağı müjdesini verdi.
Binanın bugüne kadar yapılıp bitirilmesi gerektiğini ancak bir takım aksaklıklar nedeniyle inşaatın yapımı gerçekleşemediğini belirten Yorulmaz; &[#]8220;Nasip olursa bir iki gün içerisinde yeni derneğimizin inşaatına başlıyoruz. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada herkes elini taşın altına koymalıdır&[#]8221; dedi.


Ata: &[#]8216;Sorunu çözemedik´
Binanın yeriyle ilgili maliyette yaşanan sorunları sıralayan Vali Ata; &[#]8220;Bu çalışmalar tam olarak bizim isteğimiz gibi olmadı ama ne yapalım uğraşıyoruz. Sorunu çözemedik. Zamanı aksayan bir bütün olarak değerlendirirsek bizimde eksikliklerimiz olduğunu görürüz. Fiyat çok yüksek gösterildi ve onu alacak bizim imkânımız yoktu. Ama biz Özel İdare olarak alanı ortak yapmak için uğraştık. Bu seferde bizim 2 milyonun üzerinde bedel vermemiz gerekti o da bizim için çok yüksek bir değerdir&[#]8221; diyerek durumu özetledi.


Yorulmaz: &[#]8216;Ankara&[#]8217;daki gözler bize sizin gibi bakmadı&[#]8217;
Vali Ata&[#]8217;yı teselli eden Dernek Başkanı Yorulmaz; &[#]8216;Sayın Valim o suç ne sizin nede bizim. Ama Ankara&[#]8217;daki gözler bize sizin baktığınız gibi bakmadı&[#]8221; dedi.
Yorulmaz konuşmalarına şöyle devam etti: &[#]8220;Şimdi esas top bizim dernek inşaatı için çalışan hayırseverlerimizin elinde. Devlete vergi verelim diye fatura bile kesmiş.
Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bina Türkiye&[#]8217;de örnek bir dernek olacak. İnşallah Zonguldak şehit aileleri ve gazilerin hiçbir sorunu olmaz.&[#]8221;
Binanın kaç katlı olacağını hakkında Yorulmaz&[#]8217;dan bilgi alan Vali Ata; &[#]8220;Bu 127 metrekarenin içinde asansör ve merdiven veya yangın merdivenleri olacak. 50 metre karesi kullanım alanlarına gidecek.
Uğraşılan alanı bir bütün olarak değerlendi-relim hiç değilse, şehit ailelerine kalan kısmı kullanım alanı olarak kalacak. Aslında binayı ortak yapılması ile ilgili şansımızı bir denemek vardı. Ama bizde ilgilenemedik. Bu bina biran önce bitirilmeli&[#]8221; dedi. (Haber: Nermin Akkaya)
Editör: Pusula Gazetesi