CHP 33. Olağan İl Başkanlığı Genel Kurulu bugün Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu&[#]8217;nda gerçekletirilecek. Saat 11:00&[#]8217;de başlayacak olan kongrenin Divan Başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay yapacak. Genel Kurula, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk´ün yanı sıra CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalcınkaya katılacak. Çok sayıda sivil toplum örgütünün başkan ve temsilcisinin katılması beklenen kongre salonunda geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.
Kongre öncesi kulislerde artan hareketlilik dikkat çekerken adam adama marja ve baş başa yapılan ikna turları dikkat çekiyor. Osman Yayla kanadında yaşanan liste sorunu tam olarak aşılabilmiş değil. İl Sekreteri Cevat izmirlioğlu üzerinde yaşanan polemiğin salona nasıl yansıyacağı ve çok uzun yıllardır bu görevi yürüten İzmirlioğlu&[#]8217;nun yönetim listesinde yer alıp almayacağı merak ediliyor. İdris Şahin&[#]8217;in listesinde ise sürpriz isimlerin olması bekleniyor. Listelerde yer alacak isimlerin delegeler üzerinde ne kadar etkili olacağı merak edilirken tarafların yapacakları konuşma ise merak ediliyor.
Milletvekilleri Ali Koçal ile Ali İhsan Köktürk ve 4 İlçe Başkanı, Osman Yayla kanadında yer alırken, İdris Şahin kanadını destekleyenler arasında ise Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şerafettin Turpçu, Merkez ve Alaplı ilçe teşkilatları bulunuyor.
Adaylar kongre öncesi Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtlayarak düşüncelerini anlattılar. Birlik beraberlik mesajları veren adaylar 362 delegenin yarısının en az bir fazlasının oyunu alabilmek için kürsüye çıkacak.


Şahin: &[#]8216;Eğer Yayla kazanırsa salondan kol kola çıkarız&[#]8217;
CHP İl Başkan Adayı İdris Şahin sorularımıza verdiği yanıtta birlik beraberlik mesajları vererek; &[#]8220;Kongre için tüm hazırlıklarımızı ekip olarak uyum içerisinde bitirdik. Biz hep kapılar arkasın listeler yazılmasına karşıyız dedik. Birlik beraberlik içerisinde var olduğumuzu söyledik. Yarınki kongrede iki aday olarak yarışacağız. Ama burada kim seçilirse seçilsin o salonda CHP kazanacaktır. Bu sadece CHP&[#]8217;nin kendi içindeki demokratik bir yarıştır. Onun dışındaki bütün olumsuzlukları biz parti büyüklerimizle giderebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bunun dışında da bir şey düşünmek CHP&[#]8217;ye yakışmaz. Bu kongrede bence işin güzel tarafı birden çok aday çıkıp parti için yarışmaktır. Aday olan kişinin delege üzerinde baskı kurup ta ben kazandım, sonuç cebimdedir denilmesi delegelere saygısızlıktır. Ben onu diyemem. Sonucu yarın o salonda hep birlikte göreceğiz. Ben o salondan kazanarak çıkacağım veya ben bu seçimi kazandım iş bitmiştir diyemem.
Zaten CHP delegeleri doğru bir kararı vereceklerdir. O nedenle ben birileri gibi bu seçimi aldım, cebimdedir demem. Ben taraf olmayacağım. Sonuç ne olursa olsun Yayla ile bir kırgınlık gütmeyeceğini belirten Şahin; &[#]8220;Ben başından bu yana şartlar ve koşullar ne olursa olsun CHP yelpazesi içerisinde emeği olan bütün insanlarımızı hiçbir taraf gözetmeden kucaklamak için varım dedim. Bunun içinde söz verdik insanlara. Ben o barışı sağlayacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Benim Osman Yayla ile bugüne kadar hiçbir problemim olmamıştır. Sadece örgütsel bağlamda il yönetiminin yetersiz ve başarısız olduğunu 2 buçuk yıl içinde gördük. Ama eğer yarın o salonda takdir Osman Yayla&[#]8217;nın kazanmasından yana olursa, biz kol kola o salondan bir ağabey-kardeş gibi çıkar, yine CHP&[#]8217;nin geleceği için birlik beraberlik içinde üzerimize düşeni yaparız. Bundan hiçbir ayrıcalık gütmeyiz. Bu ne benim ne de Osman Bey&[#]8217;in ahlak boyutuna yakışmaz. Sonuç ne olursa olsun daima CHP kazanacaktır&[#]8221; dedi.


Yayla: &[#]8216;Karşımda şirketler birliği var&[#]8217;
CHP İl Başkanı Osman Yayla ise karşısında şirketler birliği olduğunu belirterek delegeleri uyardı. Yayla değerlendirmesinde şöyle dedi;
&[#]8220;Bu seçim sonucu hakkında peşin hüküm kurmak etik olmaz. Karşı tarafla bir seçime giriyoruz. Bunun sonuç olarak takdirini delege verecek. Şimdiden sonuç şöyle olacak veya böyle olacak dememiz yanlış olur. Biz adaylar delegelerin vereceği karara saygı duymalıyız.
Umarım doğrudan yana karar verilir. Hak edilmeyen veya partiyi taşıyamayacak ellere parti teslim edilirse bundan partimiz ve Zonguldakımız zarar görecektir. Partiyi taşıyacak yönetimi de delegeler belirleyecek. Dilerim doğru karar verilir. Sonucu birlikte göreceğiz. Ama karşıda büyük bir konsorsiyum var. Yani karşımda büyük bir şirketler birliği gibi benzer birlik var. Bizde de birikim, yürek ve hizmet aşkı var. Neticede bunlar da bizim arkadaşımız dışarıdan birisi değiller. Hayırlısı olsun. Biz CHP&[#]8217;liyiz. Neticeyi göreceğiz. Bazen sadece particilik yetmeyebiliyor. Osman Yayla ve ekibinin başarısı o salonda görülecek. Bu arkadaşlarda olayın farkındadır. Sebepsiz yere bir aday gösterildi. Bunda amaç hizmet olduğu noktasından kuşkularım var. Örneğin ben bu partiyi daha iyi ilerletebileceklerine inanmıyorum. Ama yanılabilirim. Ya da benim doğrularım onlara yanlış gelebilir. Ben CHP&[#]8217;lilerin doğru karar vereceklerine inanıyorum. Benim endişem yanıltılmalar olabilir. Bu noktada delegeleri dikkatli olmaya çağırıyorum. Bunu sağladığımız takdirde olması lazım gelen yönetim birimleri ve İl Başkanı başa getirilecektir. Sonuç ne olursa olsun partimiz kazanacaktır. Kongremiz herkese hayırlı olsun.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi