Zonguldak Kent trafiğinin rahatlatılması için Dökerel Köprüsü genişletildi ve Kozlu istikametine giden araçların şehir içine girmesini engellemek amacıyla yeni bağlantı yolu yapıldı.
Uzun Mehmet Caddesi´ndeki trafiğin rahatlatılması için de halk otobüsleri durağı bağlantı yoluna taşındı. Fakat yaşanan rezalet hala son bulmadı.
Bir zamanlar dolmuş durağı olarak kullanılan yol şimdi de otoparka döndü. Rasgele çekilen araçlara tepki gösteren vatandaşlar ise, Zonguldaklıları duyarlı olmaya davet ediyor.
Trafiğin sıkışmasına ve yolun otopark olarak kullanılmasına tepki gösteren vatandaşlar: "Zonguldak´ın trafiği rahatlasın diye sesimizi yükseltiyoruz ama yine aynı şeyi bizler yapıyoruz. Buradan dolmuş durakları kalktı, yol genişledi derken, şimdi ücretsiz otopark olarak kullanılıyor. Bu şehirde yaşayan vatandaşların duyarlı olması lazım. İstanbul trafiğinden beter hale geldi. Gazipaşa´dan 1 saatte geçerken şimdi de Uzun Mehmet Caddesi´ne takılıyoruz. Bağlantı yolunu yapmalarına da gerek yoktu. Dolmuşlar varken de aynıydı, şimdide aynı.
Hiçbir fark olmadı. Trafik sorunu konusunda bir adım ileri gidilmedi. Lütfen artık şehrimize sahip çıkalım" diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.
Editör: Pusula Gazetesi