Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 6-7-8 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacak Spor Organizasyonlarına ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısındatüm bölge halkını etkinliklere davet etti.

Ereğli Belediyesi'nin; Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği, Yelken İhtisas Kulübüve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü işbirliği ile düzenleneceği ve 6 Temmuz tarihinde başlayacak etkinliklere ilişkin olarak açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı BaşkanUysal, "Etkinliklerimiz Turizm çalışmalarımızın bir parçası. Amacımız İlçemizin tanıtımı. Gerek bisiklet turlarımız gerek yelken yarışlarımız gerekse Açık Su Yüzme Yarışı ile ilçemizin tanıtımını vebugüne kadar sadece seyrettiğimiz, yaşayamadığımız denizimizi de Turizme kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Uysal, "Gerek 3 gün süreyle birçok branşta düzenlenecek etkinlikler, gerekse 7 Temmuz Cumartesi saat 21.30'da Erdemir Ofis Yolu üzerinde ünlü sanatçı Simge'nin vereceği konsere tüm halkımız davetlidir"şeklinde konuştu.

Basın toplantısında konuşanEreğli Bisiklet Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Nevzat Akkoç, 42 ayrı ilden 250 bisikletçinin Göktepe Altı Plajı'nda (Eski Kantar) bölgesinde6-7-8 Temmuz 2018 tarihlerinde kamp kuracağını ve 3 gün boyunca 3 farklı güzergah üzerinde bisiklet turları düzenleneceğini söyledi.

İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer de, yaptığı açıklamada, eski Bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Kürşad Tüzmen gibi isimlerin de yer alacağı organizasyon kapsamında Amfi Tiyatro alanından başlayacak 1500 ve 3000 metre yüzme yarışlarına ulusal ve uluslararası düzeyde 250 sporcunun katılımı ile "Açık Su Yüzme Yarışı"nın Ereğli'de gerçekleşeceğini söyledi.

Yelken İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Çimenoğlu da, geçtiğimiz aylarda yaşanan fırtınada hasar gören kulüplerinin yeniden faaliyete geçmesi konusundaki desteklerinden dolayı Başkan Uysal'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında,Amatör Denizciler Derneği (DADD)işbirliği ile 7-8 Temmuz 2018 tarihlerinde Polisevi Yelken İhtisas Kulübü'nde yelken-rüzgar sörfü ve yelkenli yatların gösteriyapacağı etkinlikler düzenleneceğini belirti.

Basın toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş de, etkinliklerin Ereğli'de yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Haber Merkezi)

İŞTE ETKİNLİK PROGRAMI

6 TEMMUZ 2018 CUMA

Saat 09.30: Ereğli Bisiklet Turu Açılış

Yer: Göktepe Altı-Eski Kantar

Saat19.00: Stüdyo 123 Ritim Gösterisi

Saat20.00: İstanbul School Of Samba

Samba Perküsyon Show

Saat20.30: Ereğli Belediyesi Halk Oyunları

Saat21.00: Konser-Mars Grubu

Yer: Amfi Tiyatro

7 TEMMUZ CUMARTESİ

Saat 11.00: Yelken veWindsurf Yarışları

Yer: Yelken İhtisas Kulübü

Saat18.00: Ödül Töreni

Yer: Yelken İhtisas Kulübü

Saat21.00: Konser-Sedef Ergin

Saat 21.30 Konser-Simge

Yer: Erdemir Ofis Yolu Sahne

8 TEMMUZ 2018 PAZAR

Saat 10.00: Ereğli Uluslar arası

Açık Su Yüzme Yarışı

Saat 12.30: Plaket ve Ödül Töreni

İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü

Yer:Amfi Tiyatro

Saat 12.00: Yelkenli Yat Gösterileri

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler

Derneği veEreğliYelken ihtisas Kulübü

Yer: Yelken İhtisas Kulübü

Editör: Pusula Gazetesi