Karabük´ün Yenice ilçesine bağlı Yortan Beldesinde 1990/1 tertip askere gidecek 14 asker adayı için Yortan Belediyesi tarafından veda gecesi düzenledi.
Yenice ilçesine bağlı Yortan Belde belediyesi tarafından Yortan Belediyesi çok amaçlı salonunda 1990/1 tertip askere gidecek gençler için düzenlenen veda gecesinde davetlilerle birlikte oyunlar oynayıp halaylar çekti. Geceye Yortan Belediye Başkan vekili Celal Ovaz, Yortan Belediye Meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları asker aileleri ve Yortan halkı katıldı.
Asker veda gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Hazırlanan kınalar asker adaylarının yakınları tarafından askere gideceklerinin ellerine yakıldı. Yortan Beldesi esnafının verdiği hediyeler çekilişle ve açık artırma usulü ile askerlere uğur parası olarak toplandı. Asker adaylarının adları tek tek okunarak geceye gelenlere tanıtıldı ve asker adayları asker annelerinin ellerini öperek her asker kendi annesine kırmızı gül verdi. Asker adayları Türk Bayrağı´nı açıp, sahnede gösteri yaptı. Çalınan canlı müzik eşliğinde 14 asker adayı gönüllerince eğlendi. Veda gecesi geç saatlere kadar sürdü.
Editör: Pusula Gazetesi