Özellikle diz ekleminde kıkırdak hasarı, kıkırdak kalınlığında azalma ve eklem aralığının daralması ile kişilerin günlük hareketlerinde büyük ölçüde kısıtlanma ve ağrı şikayetler olabiliyor. Tıptaki son gelişmeler ile birlikte dize kök hücre tedavisi ile diz kireçlenmesi olan kişilerde ağrı ve hareket kısıtlılığında büyük iyileşme ile sağlanabiliyor. Diz kireçlenmesine neden olan eklem içi harabiyeti gidermek, iyileştirmek, tedavi etmek üzere geliştirilen en son tedavilerden biri ise kök hücre tedavisi. Kök hücre ile ameliyatsız diz kireçlenmesi tedavisi yapılabiliyor. Kök Hücre tedavisi konusunda çalışmaları ile tanınan Dr. Yüksel Büküşoğlu ile konuştuk:

Dr. Büküşoğlu: “Yetişkinlerdeki doku ve organların yenilenmesi ve onarımı kök hücrelerle sağlanır. Kendi kök hücrelerin vücudumuzdaki en zengin olarak bulunduğu yerlerden biri göbek çevresi cilt altı yağ dokusudur. Diz eklem kıkırdağındaki hasarı gidermek, iyileştirmek, tedavi etmek üzere geliştirilen en son tedavi ise eklem içerisine yağ dokusundan elde edilen Kök Hücre SVF tedavisidir. Kök hücre SVF tedavisi çok yüksek sayıda ve canlı kök hücreler ile rejenatif (yenileştirici) onarıcı hücreler içerir. Dize kök hücre tedavisi ile diz eklemindeki kıkırdak harabiyetinin ilerleyişini durdurup tedavi etmek, kıkırdak ve bağ dokuyu iyileştirmek mümkün olabiliyor. Tedavi sonrası eklemlerde oluşan ağrı sorunu ve yürüme sıkıntısı ortadan kalkar. Bu da hastanın yaşam kalitesini doğrudan yükseltir. Dize kök hücre tedavisi eklem rahatsızlıkları kadar diz ağrıları, menisküs, spor yaralanmaları, bağ yırtılması, tendon hasarı gibi durumlarda da kullanılır. 

Diz kireçlenmesi tedavisi konusundaki son bilimsel gelişmeler ile yenilikler ile, diz kireçlenmesinde kıkırdak dokusu tamamen bozulmadan, ameliyatsız bir şekilde onu yenileyip, gençleştirerek osteoartrit yani eklem kireçlenmesi rahatsızlıklarının önüne geçebilmek mümkün olabilmektedir.  

Kök Hücre SVF Tedavisi diz protezlerine alternatif, ameliyatsız bir tedavi yöntemi olarak öne çıkıyor. Yapılan bilimsel çalışmalarda kendi yağ dokumuzdan elden edilen kök hücreler ile gerçekleştirilen dize kök hücre tedavisinin hastalarda diz ağrısını önemli ölçüde iyileştirdiği görülüyor. Hastanın kendi yağ dokusundan ayrıştırılan kök hücreleri ile gerçekleştirilen bu diz kireçlenmesi tedavisi yarım gün sürüyor. Alerji, enfeksiyon ve bulaşıcı hastalık riski de taşımayan kök hücre tedavisi sonrası yürüyerek evine dönüyor ve günlük hayatına devam ediyor.  Diz kireçlenmesi tedavisi sonrası hasta aynı gün rahatlıkla evine dönebilmektedir. Dize kök hücre tedavisi ile ağrıları giderip, daha aktif bir yaşam kalitesine ve hareket serbestliğine kavuşabilmek mümkündür. Ameliyatsız Kök Hücre ile Eklem Tedavisi diz, kalça, omuz kireçlenmelerinde eklem protezlerine alternatif olabilmektedir.” dedi.

Dr. Yüksel Büküşoğlu “Kök Hücre ile Eklem Tedavisi ile diz, kalça, omuz eklemi kireçlenmesi, kıkırdak hasarı, zedelenmesi, aşınmasıkıkırdak yenilenmesi ve tamiri, eklem hasarı, eklem yaralanması, diz ağrıları, spor yaralanmaları, menisküs tedavisi, ligament yırtığı, bağ yırtılması ve yaralanması, tendon hasarı, femur başı avasküler nekroz tedavisi başarı ile tedavi edilebilmektedir.” diye ekledi.

KÖK HÜCRE Tedavisi, diz, kalça, omuz eklemi kireçlenmeleri yanı sıra, kıkırdak aşınması, hasarı, menisküs yırtıkları, kas- adale yırtıkları, diz bağ, ligament yırtıkları , femur başı vasküler nekroz tedavisi ve spor yaralanmalarının tedavisinde uygulanır.

Editör: Bayram Tomakin