Bu süngerler rahatsız edici derecede yüksek olan seslerin yalıtılması için günümüzde sıklıkla kullanılırlar. Akustik süngerlerin birden çok çeşidi bulunur ve bu süngerler kullanım alanlarına göre farklılık gösterirler. Akustik sünger çeşitlerinin bazıları kendinden yapışkanlı olarak bulunurken bazıları da özel olarak yapıştırılarak uygulanır. Kendinden yapışkanlı halde bulunan Akustik sünger çeşitleri kullanım açısından kolaylık sağlaması nedeni ile daha sık tercih edilirler. En çok tercih edilen akustik sünger çeşitleri arasında akustik yumurta sünger ve yanmaz sünger çeşitleri yer alır. Bireyler bu uygulamaları ses yalıtımı için kullanabildikleri gibi yaşam alanlarını daha dekoratif hale getirmek için de tercih edebilirler.

Akustik sünger işlemi uygulanırken öncelikle ses yalıtımı uygulanmak istenen ortamın akustik özellikleri belirlenir ve daha sonra uzmanlar eşliğinde sorunlar tespit edilir. Bu tespit aşamasından sonra ise gereken çözümler belirlenir ve ses yalıtımı uygulama aşamasına geçilir.

Gürültü kirliliği seviyesinin günden güne artış göstermesi sonucunda bireyler ses yalıtımı uygulamasını tercih etmektedirler. Bu nedenle iyi ve kaliteli bir ses yalıtımı son zamanların en sık aranan hizmetlerden biri haline gelmiştir. Akustik sünger, yankı probleminin giderilmesine yardımcı olan ve yalıtım sağlayan ses emici bir malzemedir. Bu ürün, ortamın akustiğini düzenleyerek daha sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturulmasında yardımcı olur.

Akustik sünger uygulamasının kullanıldığı alanlar arasında şunlar sayılabilir;

  • Hastane odaları
  • Klima kabinleri
  • Tiyatro
  • Konferans Salonu
  • Sinema
  • MR odası
  • Jeneratör kabini

Akustik sünger uygulaması bu alanlarda kullanılarak rahatsızlık veren seslerinin yalıtılmasını sağlar ve bu seslerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Bu uygulama sayesinde Akustik sünger kullanılan ortam daha konforlu ve sağlıklı hale gelir.

Akustik Sünger Çeşitleri

İnsan nüfusunun günden güne yükselmesi ve buna bağlı olarak inşa edilen ev sayısı sonucunda yüksek ses ve gürültü oluşumu engellenemez hale gelmiştir. Bu problem beraberinde ses yalıtım uygulamalarını getirir. Özellikle iş yerleri, eğitim kurumları,spor salonları gibi alanlarda ses yalıtım uygulamaları sıklıkla tercih edilmektedir. Akustik süngerler gün geçtikçe daha çok talep edilmektedir. Bu ürünler birçok farklı çeşitte üretilir ve güçlü bir ses yalıtım malzemesi olması sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Günümüzde en çok tercih edilen ses yalıtım süngerleri arasında Akustik labirent sünger, Akustik yumurta sünger, Akustik piramit sünger ve Akustik düz sünger çeşitleri bulunur. Bu sünger çeşitleri, özel olarak tasarlanır ve ses yalıtımında etkili sonuç vermektedir.

Bu yazımızda Akustik sünger çeşitleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Akustik Labirent Sünger: Son zamanlarda oldukça revaçta olan ve sıklıkla tercih edilen akustik sünger çeşitlerinden bir tanesi Akustik labirent süngerlerdir. Bu sünger çeşidinin yüzey alanı fazladır ve bu durum uygulamanın etkili sonuç vermesini sağlar. Aynı zamanda bu sünger çeşidi dekoratif olarak da kullanılarak bulunduğu ortama estetik bir görünüm katar. Akustik Kontrol firması, labirent sünger uygulamasını bireylerin istediği boyut, kalınlık ve renkte üretir.

Akustik Yumurta Sünger: Ses yalıtım uygulamaları arasında en çok bilinen ve tercih edilen uygulamalardan bir tanesi de Akustik yumurta süngerlerdir. Bu süngerler, yumurta kabı görünümünde bulunurlar ve girinti çıkıntılara sahiptirler. Yüzey alanının artırılmasına yardımcı olan bu süngger çeşidi dayanıklı olması sayesinde sıklıkla tercih edilir. Duvarın dış tabakasına uygulanan bu sünger çeşidi stüdyo, toplantı salonu gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Akustik Piramit Sünger: Sünger çeşitleri arasında bulunan bir diğer model olan Akustik piramit sünger çıkıntılı üçgenler şeklinde üretilir. Bu sünger, duvarın görünen kısmına uygulanır ve yüzey alanı ne kadar fazla olursa uygulamadan alınan verim de o kadar fazla olur. Akustik Kontrol firması bu işlemi müşterinin istediği boyut ve kalınlıkta üreterek kişiye özel hizmet sunar.

Akustik Düz Sünger: Bu sünger çeşidi inşa sürecinde kullanılır ve düz yapısı sayesinde kullanıldığı ortamda herhangi bir görüntü problemine neden olmaz.

Renkli Akustik Sünger: Bu sünger çeşidinde tasarım ön plandadır ve kişinin istediği renkte üretilir. Artırılmış akustik emilim özelliğine sahip olan bu sünger çeşidi dekoratif görünümü sayesinde sıklıkla tercih edilir.

Akustik Sünger Özellikleri

Akustik Kontrol firması ürettiği sünger çeşitlerinin her birini birinci sınıf kalitede malzeme kullanarak üretmektedir. Günden güne büyük bir hızla gelişen teknolojik imkanlar sonucunda ses yalıtımı uygulamaları daha önceki zamanlara oranla çok daha düşük bir maliyet ile gerçekleştirilir. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan firma sunduğu hizmet ve kaliteli ürün yapısı ile adından söz ettirir. Aynı zamanda ses yalıtımında güçlü bir izolasyon sağlayan firma süngerin kullanıldığı ortamdan en yüksek verimi almayı başarır. Akustik sünger çeşitleri kişiye özel olarak istenilen renk, boyut ve kalınlıkta üretilir.

Akustik sünger çeşitleri yanmaz malzemeden imal edilerek olası kazaların önlenmesine yardımcı olur. Firmanın sunduğu akustik sünger hizmetleri birçok alanda rahatlıkla kullanılabilir. Farklı renklerde üretilebilen sünger çeşitleri sayesinde kullanılan ortamda dekoratif bir görünüm yakalamak mümkündür. Ses yutma özelliğine sahip olan sünger çeşitleri sayesinde kullanılan ortamda etkili bir izolasyon sağlanır.

Akustik sünger ile ilgili daha fazla bilgi için https://www.akustikkontrol.com/akustik-sunger-nedir-ne-ise-yarar/ sayfasını ziyaret edin.